Видео Репортажи

  • Стотици се стекоха днес в подножието на Бузлуджа, за да отбележат 151 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Сред официалните гости бяха евродепутатът Александър Йорданов, председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов и заместник областният управител на Стара Загора Димитър Драчев.

  • „И днес се опитваме да срещнем погледа му и всеки от нас се пита кой бе Левски.“, отбеляза в словото си към обществеността директорът на Исторически музей „Искра“ д-р Момчил Маринов. „Според българската национална памет, той бе човекът, чиято осанка мина безукорно през десетилетията и вековете и се превъплащава в идеала на българина за политическа и нравствена личност.“, каза историкът.

  • Преди повече от месец две мълнии удариха къщата на семейство Иванови в Казанлък. Разрушен бе покривът и къщата бе наводнена. С подкрепата на Община Казанлък и местния бизнес бе ремонтиран покривът на къщата

  • 15 автори от Бургас гостуват със свои работи в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък

  • Община Казанлък запона премахване на незаконни и опасни постройки в местността „Старите лозя”, северно от квартал „Изток” и в язовирно селище „Копринка”

  • Започна ремонтът на крайречната улица „Орфей” в Казанлък. Преди това бе издигната подпорна стена на река „Старата река” в участъка, който пострада от придошлата река през 2016 година

  • Нови 34 камери за видеонаблюдение са монтирани на територията на Казанлък в рамките на договор между Община Казанлък и A1

  • Общинският съвет гласува „за” решението, да бъде поет дългосрочен общински дълг във връзка с реализацията на проект „Светът на траките” по процедура „ Развитие на туристически атракции”, в приоритетна ос „Регионален туризъм” на Оперативна програма „Региони в растеж”. Бюджетът на проекта е близо 9 милиона лева, от които близо 7 милиона се предвижда да бъдат финансирани с безвъзмездна финансова помощ и около 2 милиона лева ще бъдат финансирани чрез финансов инструмент – кредит. Общинският дълг ще бъде изнлатен за 16 години, като месечната вноска е 11 хил. лв. Проектът „Светът на траките” е един от най – мащабните, които в момента разработваме, каза заместник – кметът Лилия Цонкова.

  • На редовно заседание на Общински съвет - Казанлък /27.06.2019г./ предстои гласуването на четири последователни точки за провеждане на публичен търг за учредяване право на строеж за построяване на надземни и полуподземни гаражни клетки в четири различни района на град Казанлък. Предстои общинските съветници да се произнесат по предложенията на Общинска администрация, включени в Годишната програма за разпореждане с общинска собственост за строеж на общо 53 масивни гаража: 3 броя полуподземни гаражни клетки - на улица „Пеньо Черньоолу”№3; 28 полуподземни гаражни клетки, с изграждане на спортна и детска площадка над тях - до булевард „Княз Александър Батенберг”, на улица „Граф Игнатиев“№10, 15 броя надземни гаражни клетки – в т.нар. квартал „Западното“, бл.33, до паметника на Васил Левски и 7 надземни - в близост до улица „Генерал Скобелев”.