Видео Репортажи

  • „Нашият работодател са казанлъчани!“, заяви Николай Златанов. Той благодари за гласуваното доверие и определи избора като чест и отговорност: „Към Вас и всички жители на община Казанлък за бъдещата ползотворна дейност на Общинския съвет.“, посочи той. „Днес подавам ръка за подкрепата на всички политически групи в новия Общински съвет. Време е да дадем най-доброто от себе си за община Казанлък!“, завърши обръщението си към новия местен парламент председателят на Общинския съвет и закри първото тържествено заседание на Общински съвет - Казанлък, Мандат 2019-2023.

  • „Стиснете си ръцете и работете всички за Казанлък!“, призова присъстващите народният представител от 27-ми МИР Стара Загора Борис Кърчев. Той припомни, че „първият в изборите е призван да търси принципни коалиции и разбирателство в полза на Казанлък, а на втория в състезанието е отредено да бъде критична, градивна и конструктивна опозиция, отново в името на успеха на Общината“. Към всички Борис Кърчев пожела „да работят за единение на силите, в полза на добруването на жителите на Казанлък!”.

  • Областният управител спази традицията и връчи отново символа на местното самоуправление на Общината – огърлицата на новоизбрания, досегашен и встъпил в длъжност Кмет Галина Стоянова. Кметът на Казанлък поздрави за избора всеки кмет на населено място и всеки общински съветник: “С Вас ще работим почтено и безпристрастно за всеки жител на община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова. Първата жена - кмет на Казанлък спечели за трети път изборите още на първия тур, като получи доверието на 55,59% от имащите право на глас казанлъчани, за което им благодари: „Благодаря за огромната любов, която ми дадоха гражданите и на които дължа категоричния си избор още на първи тур! Признанието, а не вот се дава на човек, на който имаш доверие, че си изпълнява поетите обещания. Такава е моята връзка като човек и кмет с хората, за която взаимност няма как да не им благодаря и днес.“, каза новоизбраният-стар кмет на община Казанлък. „Грижата за всеки един гражданин ще е мой приоритет и в следващите 4 години.“, заяви Галина Стоянова. „Обичам Казанлък и ще продължа да работя с чест и морал за прекрасната ни Долина и обичната ни община!”, каза Галина Стоянова.

  • Първо заседание на Общински съвет – Казанлък, Мандат 2019 – 2023 г. се проведе днес в зала „Инфра“ в Казанлък. Заседанието откри Областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, която го свика със Заповед № AK-02-ЗД-28 от 31.10.2019 г.. Тя пожела „мандат, изпълнен с много ползотворни решения и реализирани проекти в красивия Казанлък“. Съпредседателстващ на заседанието по традиция бе най-възрастният новоизбран съветник - Николай Ибушев. Той прикани присъстващите да положат клетва. Всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства във всичките 19 населени места в общината положиха клетва.

  • Гласувайте с №43 в бюлетината!

  • Кандидатите за общински съветници и кметове от ПП ГЕРБ са единодушни, че реализирането на проекта „Изграждане на продължение на пешеходна зона по ул. “Ген. Скобелев“ до парк „Розариум“ („Ларго“) не само ще подобри облика на града, но и ще създаде възможност за по-добра организация на леки автомобили в района.

  • Проектът „Светът на траките“ е разработен като цялостен интегриран туристически продукт. Предвижда се да бъдат изпълнени реставрационни и консервационни дейности по тракийския култов комплекс „Оструша“,  както и изграждане на  велосипедна инфраструктура между град Крън и град Шипка. „Светът на траките” е добра възможност за задържане на туристите в нашия район и дори привличането на нови. Разработеният вече проект напълно отговаря на потребностите и на съвременния турист, чийто профил е да бъде част от атракцията, а не само да е неин зрител.

  • Ръководството, треньорския щаб и футболистите изказаха своята искрена благодарност за оказаната подкрепа от страна на Стоянова. Те заявиха,че тя не само винаги е откликвала на най-болните и спешни въпроси на клуба.,,Не само,че заявяваме подкрепа ,тя е категорична.Знаете ли защо?Защото смятам,че не е нужно един човек да е гений,да е най-умния или най -добрия-нужно е да е най-постоянния.Когато си постоянен идват всички успехи.В продължение на всичките години,единственно и само на усилията на Галина Стоянова,,-заяви Президента на клуба -Георги Мермеклиев.,,Целия отбор на ,,Розова долина ,,,застава зад кандидатурата на г-жа Стоянова,защото ние през всичките тези години срещнахме една сериозна подкрепа в нейно лице и в лицето на Общината.Има една сигурност,момчетата се чувстват добре.Абсолютно всичко,което ни е обещано е спазено и мосля,че резултатите показват ,че отбора върви в една възходяща линия,,-каза треньорът на ,,Розите ,,-Атанас Апостолов.,,Един действащ спортист оценя и вижда помоща на кмета Галина Стоянова и това което прави за отбора,,-категоричен бе Милен Христов.,,Целия отбор заставаме зад г-жа Стоянова,толкова време играем футбол,през града минаха много хора,единственно Галина Стоянова винаги е помагала на отбора и в момента той е стабилен,благодарение на нея,,-каза Ахмед Фаиков.

  • В село Горно Черковище ще бъде разкрит филиал на Детска млечна кухня, това бе едно от решенията взети на последното за мандата заседание на Общинския съвет в Казанлък.

  • Отчет за дейността на ОбС и постоянните комисии, за периода от 09.11.2015 г. до 12.09.2019 година