Видео Репортажи

  • С три български премиери, посветени на 150 години от първото театрално представление в Казанлък ще зарадва почитателите на театрабното изкуство Общински театър „Любомир Кабакчиев“. Първият спектакъл за този сезон се играе в Алиоловата къща - „Нощта преди Албена” на 18-ти септември и 9 октомври.

  • През учебната 2019/2020 година предстои сградата на ПГТТМ - Казанлък да бъде реновирана. 22 от учебните заведения са общински, като две от тях са средищни, а четири са държавни. Над 680 са първокласниците, които прекрачиха прага на училищата в общината.

  • На язовир „Копринка” се проведе шестнадесетият Национален събор на приятелите на Русия. По данни на организаторите в събора са участвали между 15 и 16 хиляди души. Той бе открит от председателя на Национално движение „Русофили” Николай Малинов.

  • Министър Красимир Каракачанов: Запасното войнство е връзката между съвременната българска армия и онази армия, която ние помним с цялата и` мощ и величие Николай Златанов: Днешните младежи действително трябва да получат някаква военна подготовка

  • Да бъде възстановена редовната наборна армия, като всеки един пълнолетен българин отслужи под пагон поне година, настояват от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, съобщи ден преди втория събор, който ще се проведе край град Крън, председателят на организацията, генерала от резерва Златан Стойков.

  • През летните месеци със средства в размер на близо половин милион лева от Инвестиционната програма за 2019 година на Община Казанлък са извършени ремонтни дейности в учебни и детски заведения.

  • Днес в Казанлък с ритуал „Първа копка“ бе дадено началото на изграждане на три мини футболни игрища в близост до стадион „ Севтополис”. Събитието уважиха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов, общински съветници и ръководството на администрацията, проектантите и изпълнителите на проекта, президентът на Футболен клуб „ Розова долина” Георги Мермеклиев, ръководство, треньори, играчи и приятели на футбола в Казанлък

  • На пресконференция в Община Казанлък бяха обявени предстоящите ремонтни дейности на жп - надлеза, който е най – голямото пътно съоръжение в града, което отвежда към индустриалната зона на Казанлък. На представянето присъстваха кметът Галина Стоянова, заместник – кметът Даниела Коева, представители на проектанткската и на строителната фирми, на фирмите за строителен и автоски надзор, както и представител на консултантска фирма.

  • Посрещнахме Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна

  • „С удовлетворение мога да кажа, че Община Казанлък ще посрещне учебната година с реновирани, красиви училища като сгради и инфраструктура. Вече няма училище в града, където да не сме се намесили с реконструкции.“, заяви Кметът Галина Стоянова по време на инспекция на ремонтните дейности в Профилираната Хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“. „Тук започнахме с вътрешни ремонти, на физкултурния салон, който ползва и ОУ“Мати Болгария“, разказа тя и отбеляза, че вече в Общината се разработва проект за цялостна реконструкция на сградата – паметник на културата от местно значение, за който ще се търси финансиране в бъдеще. „През тази учебна година ще осигурим място за всяко дете от детската ясла, през детската градина и училището така, както родителите желаят да получат най-доброто като образователна среда, образование и възпитание.“, заяви Галина Стоянова. „Училищата в по-големите населени места са цялостно реконструирани. Това, обаче не е достатъчно да започне учебната година спокойно. Убедена съм, че училищните директори са намерили свои млади колеги и са обновили състава с доста млади хора, които ще работят заедно с преподаватели с много опит за плавен преход в учебния процес.“, сподели Кметът на Община Казанлък.