Видео Репортажи

  • Икономически екип към Община Казанлък, който включва и юристи, експерти и финансисти от водещи казанлъшки фирми, изготвя пакет от мерки, с които Общината чрез решение на Общинския съвет да подпомогне определени определени дейности, хора и бизнес. Това каза по време на брифинг заместник – кметът по социални дейности Ахмед Мехмед.

  • Три респираторни апарата ще бъдат закупени за Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Христо Стамболски“, по решение на Общинския кризисен щаб в Казанлък. Това каза говорителят на Щаба д-р Златина Нанева.

  • телефон: 0887 700 846 - за здравна консултация (от 26.03.2020г. - 24/7) и телефон: 0700 400 56 - за доставка на храна и медикаменти

  • Общинският съвет в Казанлък прие Наредба № 17 за реда и условията за отпускане на еднократни финансови помощи на граждани на общината. Този акт е в изпълнение на поетите ангажименти към младите семейства от страна на кмета Галина Стоянова. От 13 април вече за всяко дете, родено от 1 януари 2020 г., родителите ще могат да кандидатстват за отпускане на еднократна финансова помощ под формата на ваучери за закупуване на пелени за еднократна употреба и детски храни в общ размер на 500 лева.

  • На редовно заседание на Общинския съвет кметът Галина Стоянова докладва всички предприети мерки до момента на Общинския кризисен щаб. Стоянова предложи още и конкретни мерки за бизнеса и социално слабите граждани, необходими при усложняване и удължаване на извънредното положение.

  • Желанието им е със събраните средства да бъде подпомогнато закупуването на детски креватчета и консумативи за Родилно отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

  • Всички северни входно-изходни артерии на кв. „Кармен” към централния бул. „Александър Батенберг” в Казанлък са затворени от днес.

  • Общинско предприятие „Комунални дейности поддръжка и инфраструктурата” продължава своите дейности по дезинфекцията на Казанлък и населените места в общината. От днес тези дейности са подпомогнати от частна фирма. Градът е разделен на четири зони: централна градска част, изток, запад и квартал „Христо Ботев”. Улици и тротоарни пространства се измиват и дезинфекцират с препоръчаните от РЗИ – Стара Загора препарати. Продължава и работата на общинските мобилни екипи по чистота, които ще продължат да дезинфекцират през деня обществени сгради, паркове, входовете на ясли, детски градини и училища.

  • Спешни екипи на Община Казанлък помагат на нуждаещи се, снабдяват ги с лекарства и хранителни продукти. Екипи на социалния патронаж доставят топъл обяд на свои потребители. Всеки нуждаещ се от храна и медикаменти възрастен, самотноживеещ или болен казанлъчанин може да се обажда на горещия тел. 0700 400 56. Заявки се приемат 24 часа в денонощието.

  • Нови, по-строги мерки въвежда Община Казанлък като превенция срещу разпространението на коронавирус – COVID -19, а именно: