Видео Репортажи

  • Десетки казанлъчани, деца и ученици, политици и общественици отбелязаха 112 години от провъзгласяване на независимостта на България, площад „Севтополис“. Кметът на Казанлък Галина Стоянова произнесе слово по повод годишнината, в което обърна внимание на това, че има две исторически събития, свързани с Казанлък, с този ден, които правят казанлъчани не само горди, но и истински честити в историята на България.

  • Още в третата минута, след като дефанзивните ни играчи не удържаха Кисьов, гостите учудващо поведоха с 0:1. В 24-та минута Пламен Колев бе съборен в наказателното поле и реализира за 1:1. Опитният играещ старши-треньор Атанас Апостолов „проби“ отляво и с прецизен пас „качи“ топката на Чахов за 2:1 в 38-та минута, за финал на първата част. 10 минути след началото на второто полувреме от дузпа Даниел Кутев оформи крайното 2:2. Въпреки притежанието на топката и положенията пред вратата на „Родопа“, казанлъчани не взеха трите точки в спокоен и лежерен мач. В самия край влезлият за домакините Денислав Вълчев „тресна“ горната греда, а Влади Калайджиев след контузия напусна терена. Отново Иво Иванов не игра за тима на Казанлък, след като не е възстановен за срещите ни.

  • Днес официално стартира стабилизирането на мозайката в Монумент-паметника "Бузлуджа". В него работят 18 реставратора от 5 университета от 4 държави Германия, Гърция, България и Швейцария, и 4 не правителствени организации с подкрепата на собственика - Областна управа - Стара Загора.

  • Учебната 2020-2021г. за ОУ "Мати Болгария" ще премине под знака на 30 годишения юбилей. В града на розите това е едно от най-предпочитаните училища, а учениците са с едни от най-високите постижения в страната. В работата си педагозите съчетават традициите на българското образование със съвременните тенденции и технологии. Училището започва учебната година с 590 ученици, от които 78 първокласници. Новата учебна година започва и с нов директор - Боряна Попова. На тъжеството присъстваха и първия директор на училището Янка Найденова, както и омбудсмана на града Гинка Щерева.

  • Новата учебна година Средно училище „Екзарх Антим I“ посреща с нова спортна база. В нея са разположени пет игрища и площадки за игра на учениците от Iдо IV клас.

  • Всички училища и детски градини на територията на община Казанлък са готови за началото на новата учебна година, каза Лилия Цонкова, заместнки-кмет „Проекти с външно финансиране и хуманитарни политики“. Цонкова поясни, че те разполагат с необходимия педагогически персонал, изцяло са подготвени за новия есенно-зимен отоплителен сезон. Всички ремонтни дейности към 10 септември вече са приключени – вътрешни ремонти, освежаване, ремонти по дворните пространства. 641 са първокласниците, които ще се обучават през тази учебна година в училищата в Казанлък и населените места. Те получиха получиха подаръци от Общината с личното послание на кмета Галина Стоянова. Близо 7000 ученици ще се обучават в 26 училищата в община Казанлък.

  • Състоянието на тротоарите в Казанлък основно по главните улици подлежи на преглед и контрол от страна на главните специалисти на Общината и затова, за поредна година, в Инвестиционната програма на Община Казанлък се залагат средства за подмяна на тротоарните настилки. Това каза заместник-кметът по строителство инж. Даниела Коева. Тя поясни, че средствата заложени за 2020 година в бюджета са на стойност 300 хиляди лева. Към момента голяма част от обектите, където има тротоарни настилки, които подлежат на подмяна, вече са приключени: подменени са северният и южният тротоари на ул. „Георги Бенковски“, западният тротоар на ул. „Никола Петков“, който е с голяма дължина – от кръстовището с бул. „Александър Батенберг“ до края на улицата, в зоната на моста на парк „Тюлбето“.

  • Напълно заслужено ФК „Розова долина“ победи с 3:2 днес един от претендентите за професионалния футбол ФК „Черноморец 1919“ Бургас, в пети кръг от футболното първенство на Трета лига – Югоизточна група.

  • Камбанен звън от храма “Св. Йоан Предтеча” възвести 135 години от съединението на България, където на днешния ден през далечната 1885 казанлъчани научават съдбовната новина за истинското им освобождение. На шести септември 1885 година княз Александър І Батенберг издава манифест към българския народ за провъзгласяване на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

  • И тази година организаторите на Джаз Фест Казанлък се бяха постарали освен традиционната концертна част на сцената на Тракийската гробница в парк “Тюлбе” да има и представяне на книга, джаз лектория, прожекция на музикален филм и неделно матине, които се проведоха в Музея на Фотографията и съвременните визуални изкуства и Литературно-художествен музей “Чудомир”. Организатори на събитието бяха Община Казанлък и Надя Тончева, а медийни партньори: БНР, Радио Стара Загора, Джаз ФМ, Дарик радио, Радио Севтополис, Казанлък инфо, Казанлък.ком, ЗаКазанлък.бг и Вестник Искра. Във видео материала Ви предлагаме Музикантите участвали в концертната част на фестива.