Откриха „Ахрида“ с рапсодия за гайда и чифте пищови

Хайдушко откриване изненада почитателите на художествената фотография. Изложбата „Ахрида – усещане за есен“ на Златко Латев беше открита в музея на фотографията с родопска гайда и чифте пищови. Верни на стила си да изненадват публиката от музея се бяха погрижили за доброто настроение на присъстващите.

Златко Латев е добре познат на казанлъшката публика. През 2017 г. представихме изложбата му „Капище“. Той е роден в с.Славяново, община Харманли. Описва себе си като „Светлописец”,  „Инженер-технолог”, „Дегустатор”, „Природолюбител”, „Градинар” .

Обичам да живея с природата.“, казва доста често Златко. За него фотографията е вплела в себе си наука, изкуство и светлина. С всяка своя снимка се опитва да изрази етиката и естетиката на момента.

Името на изложбата „Ахрида“ всъщност е старото (средновековно) име на Родопите, по-точно източните родопи, заради обеностите в релефа им.  Името „ахрида“ е със старобългарски произход, коренът на думата идва от думата „хрид“, което означава рид, скала, хълм.

Изложбата „Ахрида – усещане за есен“ беше част от Международни фотографски срещи 2020 ПЕЙЗАЖ, организирана от Пловдивско фотографско средище, миналият октомври.

loading…