Цветан и Адриана бяха отличени от „Раунд Тейбъл 5 Варна“

Стипендията, в размер на 1000 лв., получи Цветан Стоянов – европейски шампион по шахмат, международен майстор на Фиде, 8-кратен шампион на България получи стипендия за успехи през 2019 година .

Адриана Узунова от СУ „Екзарх Антим I“  получи специална награда за изключителни успехи на музикални конкурси.

Представителите на „Раунд Тейбъл 5 Варна“, занимаващи се с благотворителност, са учредили ежегодна стипендия на името на казанлъчанина Георги Пейчинов. Round Table е мъжки клуб, създаден в Англия през далечната 1927-ма година. Членовете на Раунд Тейбъл 5 Варна са част от Световната организация Раунд Тейбъл, които организират различни благотворителни инициативи.

Членовете на „Раунд Тейбъл 5 Варна“ подпомагат млади таланти в областта на науката, изкуството и спорта, различни благородни каузи вече 6-а поредна година. От тази година те решават да почетат посмъртно своя приятел Георги Пейчинов с ежегодна финансова помощ за млади дарования на Казанлък.

Раунд Тейбъл 5 Варна съществува от 6 години и за този период  успява да привлече вниманието на международните си колеги с множеството инициативи.

Раунд Тейбъл България съществува повече от 20 години и е създадена в гр.Пловдив, където и до днес работи „маса“ от млади професионалисти.

Международната организация е създадена през 1927г., а нейна основна цел е събирането на млади професионалисти, които обединяват сили в обществено полезни каузи и инициативи. Името на организацията произлиза от реч на принца на Уелс по време на Британското търговско изложение в началото на века. Раунд Тейбъл е намерила съмишленици в над 65 държави в цял свят, наброява над 40 000 члена, обединени в 2700 клуба.