За Добрината няма граници, когато искаш да помогнеш

По лична инициатива на главния  сержант  Георги  ЯНЧЕВ   на Военно формирование  54880 –Казанлък от състава на 61 Стрямска механизирана бригада- Карлово  съвместно с Управителния съвет  и председателите на дружества и клубове  от СОСЗР – Казанлък  беше организирана и подготвена  една  благородна инициатива – връчване на пакети с продукти от първа необходимост  на самотни, социално слаби, тежко и лежащо болни  съюзни членове.

В деня на Празника на розата -5 юни- в Клуба на запасното войнство във Военен клуб- Казанлък  военнослужещи от батальона за тактическо разузнаване ISTAR /ВФ-54880/ на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се стрешнаха с представители на СОСЗР.

Те бяха приятно изненадани лично от уважението и вниманието  на командира на батальона  подполковник Росен Канатлиев.

В своето приветствие към всички участници той заяви: „- Целта на тази инициатива,  по идея на главен сержант Янчев,  е да засвидетелстваме  почит и уважение   към тези  войни от запасното войнство, които в условията на „Ковид -19“ срещат определени трудности  за  своето физическо и социално оцеляване. Чрез подготвените от нас пакети с продукти от първа необходимост,  ние искаме да Ви помогнем  доколкото можем. И сме щастливи,че Ви даряваме радост. Ние Ви считаме като част от нас,от Българската армия.“.

В отговор на това благородно приветствие  и обръщение, председателят на Общинска организация „Шипка“ майор о.з. Пейчев от името на всички, сърдечно благодари на командира на батальона подполковник Канатлиев, а чрез него и на военнослужещите от неговото формирование  за проявения благороден жест към тях.

„За добрината няма граници, когато искаш да помогнеш на хора в трудно и в неравностойно положение“- завърши той.

На общо 22 съюзни членове главен сержант Янчев връчи  пакетите с продукти от първа необходимост. На лицата на много от тях потекоха сълзи на искрена благодарност. Други с треперещи от вълнение ръце приемаха подаръка.

За отсъстващите пакетите получиха  председателите на дружества, които лично при посещение по домовете ще ги връчат  на тежко и лежащо болните членове.

От името  на всички  старшина от запаса Иван Петков благодари на подполковник  Канатлиев и на главен сержант Янчев  за тази благородна постъпка, като им пожела  да бъдат здрави, да решават успешно и отлично своите войскови задачи!

Стефко Михайлов