Какво се случва на Стадион “Севтополис”

През миналата седмица приключиха ремонтните дейности на тренировъчното игрище на Стадион “Севтополис”, където са съблекалните и баните на футболистите. Започнахме и съществената работа по окосяване и почистване на дигата на Стадиона.

Също към момента работят два екипа по отстраняване на самонастанилата се храстова и дървесна растителност и са осигурени колове, с които да започне възстановяване на липсващата част от оградата на Стадиона.

Веднъж е обработена пистата с препарат против  трева и два пъти е обработена пистата със сяра за да отблъсква влечуги.

Относно Колодрума! Много неща се изговориха за него. Миналата седмица ходихме на място със експерта от отдел „Спортните дейности“. Колодрумът е окосен, почистен, подреден, така че само колоездачите да поискат да тренират. Те, обаче, предпочитат към момента да тренират на шосе по пътя към с.Енина.

В момента двата екипа, които работят на стадиона, са до водоема и сондажа, от който се взема вода за поливане на Стадиона, тоест на 50 процента дейността е приключила.

Да се надяваме, че до края на тази седмица ще приключи с отстраняването на храстите и да продължим с дървесната растителност. За последната изчаквахме разрешение за отсичане от специалистите от отдел „Екология“. Защото без разрешение не може да се случи отсичането на дърветата.

В събота на Стадиона ще се състои годишното състезание „Мама, татко и аз“. За съжаление спортното събитие ще бъде проведено без публика, както са изискванията на продивоепидемичните мерки. Ще бъдат допуснати състезателни двойки или тройки, според регистрацията.

Отново в събота пред Младежкия дом ще бъдат връчени грамоти на доброволците към „МЦР – Взаимопомощ“  за участието им в тазгодишния Еко фестивал.

В годишната програма на Общината е предвидено асфалтиране на паркинга пред стадион „Севтополис“, където настилката е в ужасно състояние. Асфалтирането предстои.

Вестник “Искра”

Снимката е илюстративна