Обмислят: Добавката за пенсионерите да се удължи!?!

Обмисля се, макар и да няма крайно решение все още, добавката за пенсионерите да бъде продължена във времето. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

В момента решението е за до март месец включително. “Категорично помощта за пенсионерите е свързана със здравната криза, ще я има добавката, докато има такава криза.

Добавката не е свързана с изборите, това са обвинения, които открояват мисленето на нашите опоненти, които биха действали така”, коментари Деница Сачева.
Преди 31 януари няма да има разхлабване на мерките, изпълнителната власт има споразумение за това с Националния оперативен щаб. “Това, че имаме положителна тенденция, не бива да ни успокоява”, заяви тя.

Тя добави, че безработицата в страната в момента е около 6.7% и категорично отхвърли обвиненията , че служителите в Агенцията по заетостта се опитват с действия и думи да отклонят граждани от това да се регистрират като безработни. Работата на служителите е да търсят и намират работа на хората, това че разпитват подробно гражданите е тяхно задължение, обясни Сачева.

Източник: Pariteni.bg
loading…