Ремонтът на Надлез “Катекс” навлиза в същинската си част

“Тази седмица ще започне съществената част от строително- монтажните работи, които се извършват на надлеза „Катекс“, като досега той бе почистен от пластовете настилки, изравнителен бетон, хидроизолацията и бяха частично обработени фугите на Надлеза.”

Даниела Коева поясни, че дейностите на този етап от строително-монтажните работи предвиждат изграждане на скеле под конструкцията на пътното съоръжение, монтаж на повдигателни устройства, с което започва технологичният процес по повдигане на гредовите скари на надлеза, освобождаване на подвижните лагери и тяхната подмяна.

В прессъобщение на Община Казанлък се казва, че ремонт ще бъде извършен и на неподвижните лагери. Ще бъде извършена обработка на бетоновите повърхности на конструкцията, включително обмазването им срещу карбонизация.

През месец юли надлезът бе почистен по цялата дължина от близо 600 метра от асфалтови настилки, изравнителен бетон, хидроизолация и др. Частично бяха обработени и дилатационните фуги.

На следващ етап ремонтните дейности предвиждат:

– монтиране на отводнителните системи, парапети и стоманените предпазни огради;
– изграждане на тротоари, изравнителни бетонови пластове, монтаж на дилатационните фуги, полагане на асфалт;
– полагане на хоризонтална маркировка и поставяне на пътни знаци;
– реконструкция на уличното осветление и други дейности.

“Надлезът остава обезопасен с мрежи, преминаването в зоната около съоръжението е нежелателно за безопасността на гражданите!”, се казва в прессъобщението на Община Казанлък.

Свързана публикация

Подробно за Ремонта на Надлез „Катекс“