Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ФотоФабрика представя: Боряна Кацарова, Димитър Дилков, Николай Дойчинов

9 февруари - 17:30 до 27 февруари - 17:30

През 2023 г. ФотоФабрика навършва 10 години. В рамките на юбилейното си издание фестивалът ще гостува на галерии и музеи в цялата страна, за да покаже работи от своята колекция и нови изложби.

Боряна Кацарова, Димитър Дилков и Николай Дойчинов са трима от най-успешните български фотографи, работещи зад граница като кореспонденти на световни информационни агенции, сред които и една от най-големите в Европа – Агенция Франс Прес. През 2018 г. ФотоФабрика показа техни фотографски серии в Национална галерия „Двореца“ в изложбата „Пет портрета“, в която участие взеха още двама фотожурналисти – Младен Антонов и Яна Паскова.

От 9 до 27 февруари в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък ще бъде представена селекция фотографии от трите серии, с които Кацарова, Дилков и Дойчинов участваха във фестивал ФотоФабрика през 2018 г.

Боряна Кацарова е родена през 1981 г. в България. На 15 години открива фотографията като своя начин за разбиране на света наоколо. През 2007 г. завършва „Художествена и приложна фотография“ в НАТФИЗ в класа на проф. д-р Атанас Кънчев , а по-късно защитава и магистратура по специалността „Естетика на приложната фотография“. В периода 2007-2010 работи като фотожурналист към българския офис на Агенция Франс Прес. От 2011 г. работата ѝ се представлява от френската фотографска агенция „Космос“. Представяна е в изложби и онлайн презентации във Франция, Англия, Германия, Австралия, Америка, Русия, Индия, Литва и Нова Зеландия.

Димитър Дилков е роден през 1967 г. във Враца. Получава първия си фотоапарат смяна 8М на 14 години. Започва да се занимава с фотография сериозно през 1990 година. През периода 1991-2003 снима за Агенция Ройтерс. В последните 19 години е кореспондент на Агенция Франс Прес.

Николай Дойчинов завършва Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. Професионалният му път в България минава през вестниците „Сега“ и „Дневник“ и агенция БГНЕС. Три години работи за агенция Ройтерс. Междувременно снима на свободна практика за Ню Йорк Таймс, Шпингел, Европейската пресфотографска агенция, Гети Имиджис. От 2009-та е във фотографските редици на Агенция Франс Прес.

 

 

Детайли

Начало:
9 февруари - 17:30
Край:
27 февруари - 17:30
Събитие Тагове:
, ,

Организатор

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

Място

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Казанлък, + Google Map