Зарежда Събития

« Всички Събития

Фотоизложба на известни български фотографи по Проект CRoCuS

8 септември - 18:00 до 8 октомври - 18:00

Проектът CRoCuS – „По-чисти реки – по-чисти морета“, завършва своето фото пътешествие по долината на р. Тунджа гостувайки от 08.09.2022 в Музея на фотографията – Казанлък.

Изложбата е опит да се насочи вниманието на младежите, гражданите и институциите към отговорността им за опазване качеството на водите, красотата на пейзажите и  богатството на екосистемите на река Тунджа.

Възползвайки се пълноценно от специфичните ресурси и богатствата на голямата река, хората живеещи край нея са задължени пред тези, които живеят надолу по течението и пред бъдещите поколения да не замърсяват реката с отпадъци от всякакъв вид, да не използват безотговорно водите й.

С партньори на фондация „Земя завинаги“ от Румъния, Молдова и Украйна учим хората живеещи край Тунджа, Прут и Днепър да не изхвърлят безразборно пластмасови отпадъци; да осъзнават, че отпадъчните им води не трябва да влизат в реката преди да бъдат пречистени; да компостират биологичните си отпадъци; да не допускат нерегламентирани сметища в близост до реката.

Изказваме сърдечна благодарност на известни български фотографи – Александър Иванов, Ангел Гяуров, Веждин Хасанов, Ениз Караджа, Мая Врънгова, Alina Andreev и Kevin Mantey, които предоставиха прекрасни фотографии за участие в тази изложба.

Тази фотоизложба е компонент от проект „По-чисти реки – по-чисти морета“, финансиран от програмата „Черноморски басейн 2014-2020“ на ЕС и се изпълнява в България, Молдова, Румъния и Украйна.

Източник: Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства


loading…

 

Детайли

Начало:
8 септември - 18:00
Край:
8 октомври - 18:00
Събитие Тагове:
, ,

Организатор

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

Място

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Казанлък, + Google Map