Зарежда Събития

« Всички Събития

Откриване на Изложба с творби от Художествен пленер “Светлина за Шипка”

5 септември - 17:30 до 26 септември - 17:30

На 5 септември в град Шипка ще бъде открита изложба с творби от първия художествен пленер под надслов „Светлина за Шипка“. Пленерът се реализира по проект към Виваком регионален грант и цели да постави началото на една мащабна дарителска кампания за възстановяване на старата сграда на Читалище Светлина в града.

Проектът стартира още през лятото с творчески занятия за децата от школа „Арт Линия“, гр. Казанлък, които в продължение на два дни рисуваха в етнографски музей “Чирпанлиева къща” вдъхновени от шипченските сгради и паметници. В началото на септември в пленера се включиха на място и художниците: Гергана Минкова, Димитър Шопов, Мая Чолакова, Момчил Георгиев, Севда Потурлян, Виолета Апостолова, Росен Дончев и Альона Петришка. Други известни художници решиха да подпомогнат каузата, като дарят свои творби. Такива са имена като: Здравка Василева, Ива Яранова, Румен Малчев, Веселин Дамянов – Вес, Моника Попова, Невена Ангелова, Бисера Вълева, Радостина Драганова, Александър Йочколовски, Ваня Запрянова и Иван Гайдаров.

Всички произведения участващи в пленера ще бъдат изложени, заедно с рисунки на шипченски деца, по време на Шипка Фест – Дни на изкуствата и занаятите, който започва на 3 септември в “Чирпанлиевата къща” и е организиран от читалището в партньорство с фондация Отворен интелект – OPEN MIND.

Изложбата ще бъде открита в неделя 5 септември от 17:30 в Художествена галерия “Христо Песев” (на втория етаж на НЧ “Светлина – 1861”, ул. Боян Чомаков 4, гр. Шипка).

Заповядайте!

Детайли

Начало:
5 септември - 17:30
Край:
26 септември - 17:30

Място

НЧ “Светлина – 1861”, ул. Боян Чомаков 4, гр. Шипка)