Зарежда Събития

« Всички Събития

Изложба от творби на Васил Бараков: “Територии на меланхолията”

29.08.2022 - 18:00 до 05.03.2023 - 18:00

Изложба под патронажа на Министерство на културата

Изложбата, посветена на 120-годишнината от рождението на именития български художник Васил Бараков, роден в Казанлък и оставил трайни следи в историята на изкуството у нас, е сред най-важните събития от културния календар на Художествена галерия – Казанлък за годината. В експозицията жителите и гостите на града ще могат да видят не само едни от най-ярките творби на художника, но и множество непоказвани негови разработки. Изложбата се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата и с изключителното партньорство на всички художествени галерии в страната.

Изложбата “Васил Бараков: Територии на меланхолията” е едно от събитията в традиционните Празници в Долината на тракийските царе, организирани от Община Казанлък.

Експозицията беше открита в пространството на Художествената галерия на 29 август и е посветена на 120-ата годишнина от рождението на твореца. Тя се организира от културния институт под патронажа на Министерството на културата и в партньорство с Българското национално радио, а откриването й беше част от тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе, в които Община Казанлък представи за 17-а година богатото културно-историческо наследство на града. На откриването на изложбата присъства и синът на художника Мирослав Бараков.

Свързана публикация

120 години от рождението на казанлъшкия художник Васил Бараков

loading…

 

Детайли

Начало:
29.08.2022 - 18:00
Край:
5 март - 18:00
Събитие Тагове:
, ,

Организатор

Художествена галерия – Казанлък

Място

Художествена  галерия – Казанлък
Казанлък, + Google Map