Зарежда Събития

« Всички Събития

Изложба „Впечатления от Стара Загора 1989 – 2004“ на проф. Румен Георгиев – РУМ

4 май - 18:00 до 5 юни - 18:00

Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства кани почитателите на фотографското изкуство на откриването на  Изложбата „Впечатления от Стара Загора 1989 – 2004“ на проф. Румен Георгиев – РУМ.

Той е роден на 26-ти септември 1947 г. в село Бежаново, Ловешка област. Средното си образование получава в гр. Плевен. През 1973 г. завършва московския Висш държавен институт по кинематография, а 17 години по-късно става доцент по фотография.

Професор Румен Георгиев – РУМ е български фотограф, кинооператор и дългогодишен преподавател в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Там, през 1997 г. проф. Георгиев основава специалността “Художествена фотография”, която за първи път дава възможност за висше образование по фотографско изкуство в България.

Като фотограф, Румен Георгиев работи в стила на несъбитийния репортаж, а снимките му по неповторим начин разкриват красотата на ежедневните човешки взаимоотношения. По повод цикъла “Обикновените хора”, големият френски фотограф Анри Картие-Бресон пише на Румен: “… Бях истински трогнат от хубавия Ви албум “Обикновени хора”, в който Вие доказвате, че с внимание и сърце, всички хора стават (не)обикновени…

 „В една изложба има много кабърчета, няколко топлийки,

 но само 1-2 гвоздея.“

Откриването ще се състои на 4 май (сряда) от 18,00 ч. в залата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Детайли

Начало:
4 май - 18:00
Край:
5 юни - 18:00

Организатор

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

Място

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Казанлък, + Google Map