Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Казанлъчанинът Росен Димитров представя трилогията си „Момичето на моите мечти“

18 август - 17:30 до 19:00

Казанлъшкият автор Росен Димитров ще представи трилогията „Момичето на моите мечти“ пред местната публика на 18 август от 17:30 часа в Музея на розата. Събитието се организира със съдействието на Община Казанлък.

Росен Димитров е роден на 10 януари 1965 година. Учи в Немската езикова гимназия „Вилхелм Пик“ в Бургас и във Висшето военно училище „Георги Димитров“ в Шумен със специалност машинен инженер. През 2001 година емигрира в Германия, където изучава социална педагогика и работи като технически сътрудник в спортния институт на местен университет. По-късно започва работа в завод на “Фолксваген”, където и до днес работи като техник, посочват организаторите.

„Винаги съм обожавал книгите, но истинското въодушевление, ключът към творческия дух, дойде от поезията. Стиховете на Вапцаров, Смирненски, Ботев, Петя Дубарова, Гьоте и Шилер така ме впечатляваха и продължават да ме впечатляват, че неволно ми се прииска и аз да започна да пиша. Първите ми опити започнаха късно, едва в началото на следването ми във военното училище в Шумен. Първият ми опит за стихотворение беше продиктуван от липсата на приятелите ми и чувството на самота зад стените на военното училище.“, споделя авторът.

Росен Димитров винаги е обожавал четенето, както на поезия, така и на исторически книги, автобиографии, научна фантастика и фентъзи. Пише стихове и мечтае да напише фентъзи роман. Така се появява трилогията „Момичето на моите мечти”, която е смесица от научна фантастика, фентъзи, екшън и романтика.

 

 

Детайли

Дата:
18 август
Час:
17:30 до 19:00
Събитие Тагове:
,

Организатор

Общинска библиотека „Искра”

Място

Музей на розата – Казанлък