Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Куклен спектакъл “Роден под щастлива звезда” в НЧ “Искра-1860”

31 юли - 17:00 до 20:00

Вълнуващо приключение на трима чудати приятели в кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

Колко силно може да бъде приятелството? Как да следваш порива на своето сърце?

Трима чудати приключенци поемат на вълнуващо пътешествие, за да изследват непознати земи със странни и весели същества. Какво се случва с тях и какви предизвикателства имат по пътя си, ни разкриват вълшебните сцени от кукления музикален спектакъл “Роден под щастлива звезда”. Предстоящата среща на героите с децата от гр. Казанлък ще бъдат на 31 юли 2021 г. (събота) от 17:00 ч. в Народно читалище „Искра – 1860.

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на “Роден под щастлива звезда”. С музикалния свят децата ще се запознаят в ателието на Милена Великова – автор на музиката на „Роден под щастлива звезда“.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Продължителността на представлението е 50 мин.

Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

Кукленият спектакъл за деца с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ се реализира като част от проекта „Приключения с кораб“, с подкрепата на програма “Мобилност” на Национален фонд “Култура” и с партньорството на Фондация за изкуство и култура “Пространства”.

Фондация “ПРОСТРАНСТВА” е създадена от група независими артисти, работещи в сферата на театъра, танца, фотографията и киноизкуството. Тяхната мисия е да утвърждават изкуството като важен фактор за позитивно развитие във всички сфери на социалния и културния живот на страната и да осъществяват дейности в тясно взаимодействие със сферите на образованието, науката и екологията. Организационният екип на Фондацията е с добър опит в управлението на разнородни по своето съдържание и мащаб проекти в областите на сценичните изкуства и изкуство в образованието.

Дата31.07.2021 г. (събота)

Час: 17:00 ч.

Място: Народно читалище „Искра – 1860“, ул. „Искра“ №1, гр. Казанлък;

Вход: свободен

Детайли

Дата:
31 юли
Час:
17:00 до 20:00

Място

Народно читалище „Искра – 1860“, ул. „Искра“ №1
Казанлък,