Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изложба живопис на Лиляна Петрова в ЛХМ “Чудомир”

5 октомври - 17:30 до 6 ноември - 17:30

Лиляна Петрова е познато име сред казанлъшката културна общественост. Нейни творби са показвани в художествените галерии на Казанлък, Бургас и Благоевград, а много от тях са собственост на различни частни колекционери от Сърбия, Гърция, Англия, Полша, Нова Зеландия и Япония.

На 25 септември 2020 год. изложба на Лиляна Петрова бе открита в къща- музей “Дечко Узунов”. На откриването на изложбата тогавашният директор на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев сподели: „Ако в началото на 90-те нейното творчество бе много модерно за времето си, с чисти декоративни петна, бяла живопис, с много обрана палитра, то сега ни изненадва с много експресивни творби, създавани със страстта на себеизразяването и на търсенето на контакт с публиката.“

Той описа Лиляна Петрова като тих и скромен творец и определи като „дързост и кураж“ решението й да покаже творчеството си в дома на големия Дечко Узунов. Освен като художник, Христо Генев припомни огромната роля на Лиляна Петрова за представянето на историята на изобразителното изкуство в Казанлък като куратор на над 300 изложби в продължение на 20 години на „култовото място за Казанлък“ – залата на ул.“Искра“№4.


loading…

 

Детайли

Начало:
5 октомври - 17:30
Край:
6 ноември - 17:30
Събитие Тагове:
, ,

Организатор

Литературно -художествен музей “Чудомир”

Място

Литературно-художествен музей “Чудомир”
Казанлък, 6100 България + Google Map