Зарежда Събития

« Всички Събития

„Стрък от Сребърната гора” – Изложба

17 септември - 17:00 до 24 септември - 17:00

„Стрък от Сребърната гора” е художествен проект на Дилян Бакалски – илюстратор и картограф, възпитаник на Художествената гимназия „Акад Д. Узунов”.

Във фоайето на библиотека „Искра” той ще представи експозиция от най-новите си пленерни рисунки от Сърнена гора (Сребърната гора, както са я наричали авторите от античността).

„Опознавайки планината между древните Севтополис и Берое попаднах на стара легенда тази за цар Пърнар. Няколко години след това разбрах за дъбът Цер Парнар и загадъчната връзката с аления цвят в древността. Вплитайки мултижанровия подход към древната история и култура, като многостранен проект, избистрих ескиз на представяне на монография съчетана с изложба рисунки. Като освен пейзажи рисувани в дебрите на горите и сред откритите поля, включвам и премиера на дългогодишния ми проект като първа книжка от сборника „Скици от Сребърната гора”.

Откриването на изложбата ще бъде на 17 септември 2021 г. от 17:00 ч.

II етаж фоайе на Общинска Библиотека „Искра”.

Дилян Бакалски е възпитаник на Художествената гимназия в Казанлък, завършил Великотърновския университет и Националната художествена академия в столицата. В последствие: организатор и куратор на фестивал за съвременни изкуства, живописен пленер и редица съвместни и самостоятелни художествени изложби. Рисува в традиционни техники, занимава се със съвременни изкуства, видеоарт, дигитални дисциплини в изкуството, изследовател в историята на изкуствата.

Кратка художествена биография и негови рисунки може да бъдат разгледани на https://dilyanbakalski.blogspot.com/

Детайли

Начало:
17 септември - 17:00
Край:
24 септември - 17:00

Място

Общинска библиотека „Искра”
Казанлък,