Илиана Жекова: В годините съм разбрала, че хората са всичко. Останалото е следствие 

1. Г-жо Жекова, Вие сте кандидат за народен представител от ГЕБР – СДС в листата за област Стара Загора. Бихте ли се представители? 

Да, кандидат съм за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС. От Казанлък съм и винаги съм обичала родното си място. Семейна съм с две деца. Като всяка майка, съм горда с дъщеря ми Десислава и сина  миКалоян. Със съпруга ми се опитахме да изградим в децата ни ценностна система, основана на любов и привързаност към семейството, уважение, толерантност, но и отстояване на възгледите си. Възпитавали сме ги така, че да имат свобода на избор, но и да поемат отговорност за решенията си. Горда съм, че синът ми постига и спортни успехи като състезател на ЛК „Цветанка Христова“ с треньор Светла Миткова. През тази година стана национален шампион по хвърляне на копие в неговата възрастова група – за юноши под 20 год.

Завършила съм ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“ специалност „Социални дейности“ с професия „Социален работник“ и специалност „Психология“ с професия „Психолог“. През 2019г. бях избрана за общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Казанлък, където до избирането ми за народен представител в 45- то Народно събрание бях и ръководител на групата общинските съветници от същата партия. В общински съвет бях и председател на „Постоянна комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост” и член на „Постоянна комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете издадени от органите на местната изпълнителна власт”. На изборите през априлбях избрана за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС в 45-то Народно събрание.

2. Как приехте номинацията ви за кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС и как Вашия професионален опит ще помогне в работата Ви като народен представител?

Бях подкрепена от голяма част от членовете на структурата на ПП ГЕРБ – Казанлък. Това е знак, че те са видели в мен човека, от когото могат да очакват и на когото могат да се доверят, че ще представлява достойно казанлъшката структура на ГЕРБ и всички казанлъчани в Народното събрание. Изминала съм дълъг професионален път, 28-те години работа в сферата на социални дейности и трудова заетост, започвайки от най-ниското йерархично стъпало, ми дадоха увереността, че мога да бъда полезна с натрупаните административен, управленски и професионален опит, и знания в законодателната власт. Познавам добре системата на социалното подпомагане, социалните услуги и трудовата заетост, нейните положителни и негативни страни. Имам детайлен поглед върху законодателството в тези сфери, което е необходимо в някои части да бъде изменено, така, че да отговаря на съвременните социално-икономически условия.

Ако отново бъда избрана за народен представител, ще дам всичко от себе си за развитието на целия старозагорски регион.

3. Какъв беше акцентът в предизборната кампания?

Проведох предизборна кампания, в която бях себе си.Потърсих подкрепа, като се основавах на качествата си и на работата, която съм свършила досега. Ценя и уважавам всеки един човек, и в общуването си с хората се опитах да отправя положителни послания и да представя идеите си за едно по-добро бъдеще. През годините се уверих, че доброто е заложено във всеки един от нас, и че то е двигателят на успехите, които можем да постигнем. Това ме мотивира да направя една конструктивна кампания, в която да бъда близо до хората, да разговарям с тях, да открия по нещо уникално във всеки и да заявя своята позиция, че тяхното благоденствие е моя мисия. Получих подкрепа от семейството си и от много познати и непознати хора, тяхната положителна енергия допълнително ме мотивираше през цялата предизборна кампания. Ще продължавам да помагам на всеки, който има нужда от моята помощ, защото това е моя мисия! Ще продължавам да осъществявам политика, която да води до разрешаване на проблеми!

4. Какви са преимуществата на листата на ГЕРБ – СДС за нашия избирателен район?

За мен е чест да бъда част от листа с кандидати за народни представители, в която опита и мъдростта са съчетани с креативността и силата на младостта. Листата на коалиция ГЕРБ-СДС е съставена от хора, които са професионалисти в своята област, с изявени граждански позиции, умеят да отстояват тезите си, да сплотяват и обединяват хората. Младите ни колеги са образовани и интелигентни, решени да участват в политическия живот, защото имат визия и възможност да надграждат постигнатото и да променят средата, в която живеят към по-добро.

5. Ще заложите ли на преференциалния вот?

Последните парламентрани избори, които бяха през април, показаха, че хиляди гласоподаватели избраха да ми се доверят и са припознали в мен човека, който може да ги представлява в Народното събрание. Бях подкрепена чрез преференциален вот от 1801 избиратели от всички общини на област Стара Загора. Това за мен означава, че хората търсят личност, която не само да припознават като човек, който е един от тях, но и ново лице, което не е компрометирано по един или друг начин. Чрез преференциалния вот избирателя не само се доверява на определен кандидат, а по-скоро след това може да търси отговорност от него за изпълнение на поети ангажименти, за достойно и морално поведение, защото политикът трябва да бъде човек, който да въплъщава в себе си човещина, съчетана със сила, упоритост и лоялност, да е морален и последователен в действията си, да умее да ги отстоява с разумни доводи и да работи в полза на обществото.

6. Какви послания отправихте към избирателите по време на предизборната кампания?

Основният принцип, от който се ръководех при провеждане на кампанията беше чрез лични срещи да достигна до повече граждани, да отправя позитивни послания, да покажа, че управленската програма на ГЕРБ поема ангажименти за надграждане на постигнатото, така, че да продължим стабилността в държавата. По време на многобройните ми срещи с хора, които имат различно образование и социален статус,  се открои мнението, че липсата на диалог между т.нар политически партии на промяната с ПП ГЕРБ е ясен знак за липса на политическа воля за стабилност и надграждане на постигнатото. Ако на всеки 7-8 години чрез промяна на управлението на страната от различна политическа сила, започваме с премахване и отричане на всичко постигнато от до сега управлявалата партия, то никога няма да достигнем нивото на развитие на европейските държави.

7. Какви ще бъдат приоритети Ви, ако бъдете избрана за народен представител?

Мой приоритет са: децата, подрастващите, младите, мъжете и жените на средна и над средната възраст, пенсионерите – въобще всички хора. Защото в годините съм разбрала, че хората са всичко. Останалото е вследствие.

 

ИЛИАНА ЖЕКОВА – кандидат за народен представител от ГЕРБ ✔5

Гласувайте ✔️за мен с преференция 1️⃣0️⃣3️⃣!

*За да е валиден вотът Ви, отбележете и 5, и 1️⃣0️⃣3️⃣ в бюлетината!