Изгревът на талантите

О, Шипка! Последният напън вече е настал” за участие в Ученически конкурс

До 20-и февруари, четвъртък, 2020г., включително, желаещите ученици могат да се включат в обявения от Община Казанлък по случай 142 години от Освобождението на България от Османско робство  литературен конкурс „Венчайте България с лаврови венци“.  Конкурсът се провежда под патронажа на Кмета Галина Стоянова.

Творческото предизвикателството е към ученици от I до XII клас от цялата страна, като всеки участник трябва да изпрати 1 есе и/или 1 стихотворение, посветено на опълченец или участник (помагач, водач на отряди, разузнавач, четник, лекар или друг медицински работник) в Руско-турската освободителна война (1877 г. – 1878 г.) от родния си край. Творбите да бъдат изпратени на имейл: culture@kazanlak.bg

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от компетентна комисия, определена със Заповед на Кмета на община Казанлък. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи и във всяка от тях ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда – грамота и парична сума.

Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на националния празник, Денят на Освобождението на България 3 март, 2020 г., на официалния сайт на община Казанлък www.kazanlak.bg. Победителите ще бъдат уведомени лично на телефона, посочен от тях в документите за кандидатстване.

Подробните изисквания за участие са описани в регламента на конкурса, публикуван на сайта на Общината – отдел „Култура“ – Обяви и съобщения.

Още Новини