Казанлъчани

Казанлъчани и в Канада умора нямат

Колективът на Ансамбъл „Димитровче“, ръководен от казанлъшкия хореограф Димитър Минков – Митака,  беше изключително горд и доволен,  че успя да спечели още един приятел, най – известния българин и славен футболист – Христо Стоичков.

Ансамбълът,  заедно с великолепния артист Христо Гърбов, беше част от програмата по представяне на книгата “Историята”,  посветена на звездата, състояла се в Торонто, Канада.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков лично представи биографичната си книга, написана в съавторство с Владимир Памуков, в най-големия канадски град по покана на вестник “Български хоризонти”. Събитието е четиринадесетото поред представяне на книгата, след две изключително успешни турнета в България и две премиери в чужбина – в Лондон и Чикаго.

Срещата в Торонто се проведе в “Парамаунт Ивенспейс”- една от най-луксозните зали в канадския мегаполис. Освен с бурни овации, Стоичков бе посрещнат и от българин, облечен като гвардеец, и момиче в народна носия. Те му поднесоха вино и питка под звуците на българска народна музика.

Още Новини