Казанлъчани

Май побъркахме Туроператорите и тази година

За първа година участие взема и Художествена галерия – Казанлък със своите съкровища, творби на именити автори, които блестят на щанда на Казанлък. Сред експонатите са знаковата за Иван Милев картина „Ахинора“, както и други негови творби, произведения на Ненко Балкански, Дечко Узунов, Васил Бараков, Чудомир, Иван Енчев – Видю, който е и основател на галерията, проф. Петко Клисуров. Вече традиционно участие взема и Исторически музей „Искра“. Директорът на музея д-р Момчил Маринов поясни, че акцент в представянето на културния институт са новите социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Хелвеция“ и „Грифони“.

Ще бъде представен и един нов обект на музея, който ще бъде отворен за новия туристически сезон – Яхната, която се намира на входа на парк „Тюлбето“. На туристическата борса ще бъдат представени и всички останали традиционни обекти на ИМ „Искра“ – постоянната експозиция в основната сграда, Музея на розата, Казанлъшката тракийска гробница, Етнографския комплекс и основните социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Голяма косматка“, „Оструша“ и „Шушманец“.

В тазгодишното издание на туристическата борса посетителите ще могат да разгледат щандовете на над 360 участници от 20 държави – общини, курортни комплекси, национални туристически организации, туристически фирми, хотелиери, авиокомпании и др. За първи път във „Ваканция и СПА Експо“ участват представители на туристическия сектор от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.

Още Новини