Коледa

Дядо Коледа превзема Казанлък

От вчера елхите на „Акция Дядо Коледа“ са поставени в Информационния център на ул.“Искра“4, в един от магазините за бяла техника в Казанлък, в една от производствените фирми в града и в един хотел в Павел баня, където ще останат до 16-ти декември.

На тях са закачени историите на над 180 деца и семействата им, и евентуален подарък, за който си мечтае всяко дете. Всяка история има номер, който ще помогне подаръкът да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване самоличността на децата и близките им.

Всяка година се увеличава броят на участниците в кампанията. „Ще се радваме и тази Коледа казанлъчани да прегърнат каузата и заедно да успеем да помогнем на повече деца и техните семейства“, подчерта Мария Гинева.

Екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ подготвя още две инициативи в навечерието на Коледните празници – дарителска кампания в партньорство с Общината и участие в Коледния базар на Казанлък, където ще се бъдат представени работилниците по проект „Социално включване чрез заетост“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Ако искате  да се включите в големия отбор от помощници на Дядо Коледа е необходимо да сторите следното:

Събудете Коледното си настроение и дух!

Изберете локация!

Вземете плик с историята на дете (и номера в него) от елхичката със себе си.

Прочетете историята на детето.

Купете подходящ подарък за детето.

Опаковайте подаръка – в кутия или плик/ по ваш избор/.

Залепете номера от плика върху пакета, той ще ни помогне, Вашия подарък да отиде при конкретното дете.

Поставете подаръка под елхата, от която сте взели плика.

Може да дарите повече от един подарък, за едно или повече деца!

Коледната играчка прикрепена към плика е за Вас, поставете я на Вашата Коледна елха, за да напомня за жеста, който направихте към едно дете и неговото семейство!

 

Още Новини