Четири лица задържани при спецакция на казанлъшката полиция – обновена

За срок до 24 часа са задържани четири лица заподозрени в в различни кражби. Работа по разкриване и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.
На 07.12.2020 г., за времето от 08:30 ч. до 17.30 ч., на територията, обслужвана от РУ-Казанлък, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу собствеността, в хода на която е установено, че 27-годишен мъж от с. Дунавци, общ. Казанлък, 34-годишен мъж от с. Тулово, общ. Мъглиж и 18-годишен мъж от с. Горно Сахране, общ. Павел баня, в съучастие и в различни комбинации помежду си, са извършили четири кражби на селскостопански животни, за които в РУ – Казанлък са образувани и се водят досъдебни производства. Установено е също, че 27-годишния мъж е извършител и на четири кражби на катализатори от леки автомобили, в съучастие с друг 35-годишен мъж от с. Дунавци.

По късно от прокуратурата съобщиха, че привличат като обвиняем и задържат 27 годишния Е.С. по образувани две досъдебни производства за кражби – престъпления по чл. 196 ал.1  вр. чл. 195 ал.1  вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 20 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването по първото досъдебно производство е установено, че в периода от юли 2020 г. до ноември 2020 г., обвиняемият Е.С. е извършил поредица от кражби на животни – 4 телета, 3 кози, 1 козел, 16 овце и 2 агнета от различни малки населена места в района на общините Казанлък и Мъглиж. В  един от случаите той направил дупка в стената на обор и оттам извел животните, а в друг разбил катинар на врата на селскостопанската постройка. Установяват се и други лица, участвали в кражбите.

По второто досъдебно производство, за времето от октомври 2020 г. до ноември 2020 г., обвиняемият Е.С., в съучастие с други лица, е извършил и поредица от кражби на катализатори от автомобили в района на гр. Казанлък.

По образуваните досъдебни производства, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, следствен експеримент, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор Е.С. е задържан за срок от 72 часа.  Той е осъждан  многократно и настоящите престъпления е извършил в условията на опасен рецидив.

Предстои Районна прокуратура-Казанлък да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

loading…