Двойно убийство в квартал “Изток”

Телата на двама мъже, на 44 и 36 години, са открити в жилище в блок 15 на квартал “Изток” в Казанлък, след подаден сигнал от съседи, тази сутрин. Пространството пред блока е отцепено. На мястото на инцидента са екип на полицията и криминолози.

Жертвите са открити в една от стаите в жилището. На мястото на инцидента са намерени множество бутилки от алкохол. Намерен е мобилен телефон, на който е бил набран номер 112, но не е осъществено обаждане от него.
Една от жертвите е намерена обезобразена.
В апартамента, в който е станал инцидента, е намерено куче, порода Дого Аржентина. Заради него се е наложило полицаите да разбият вратата на жилището, за да влезнат в него.
Към момента се изясняват причините за инцидента.

Снимки: БГНЕС


Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване за двойно убийство в гр. Казанлък по образувано  досъдебно производство за престъпление по чл.116 ал.1 т.4 предл.трето вр. чл.115 от Наказателния кодекс –  за убийство на повече от едно лице.

На 15 юни 2020 г., около 0,20 ч., на телефон 112, е постъпил сигнал за двойно убийство  в апартамент в жилищен комплекс „Изток“ в гр.Казанлък. Полицейските екипи, отзовали се на адреса, са установили в жилището телата на двама мъже, чиято смърт е констатирана от съдебен лекар. Пострадалите лица са Ж. А., на 44 г., собственик на жилището, и Н.С., на 36 г., руски гражданин, наемател на жилището. Установено е, че причината за смъртта и на двете лица са прободни рани, нанесени с остър предмет и остра кръвозагуба.

При пристигането на местопроизшествието е било установено, че  входната врата на апартамента и вратата на помещението, в което са открити телата, са били заключени. По досъдебното производство е извършен оглед, при който са описани и иззети веществени доказателства. На местопроизшествието са открити дървен сап от брадва и два ножа. Телата са откарани в Катедра „Съдебна медицина“ за извършване на аутопсия и съдебно-медицински експертизи за изясняване на времето и механизма на причиняване на смъртта на пострадалите лица. В БНТЛ на ОД на МВР – Стара Загора предстои извършване на изследване и сравнителен анализ на следи, иззети от местопроизшествието.

И в момента се извършват активни процесуално – следствени действия.  Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, полицейските екипи на РУ на МВР – Казанлък работят за изясняване на причините и механизма на настъпване на смъртта на двете лица. Изследват се всички възможни версии.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

15 юни 2020 г.