Разкриха коледните обирджии на бензиностанция в Казанлък

В бюлетин № 359/25.12.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразен въоръжен грабеж от бензиностанция в гр. Казанлък, при който е отнета сумата от 28977 лв. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението: двама мъже – на 20 и на 22 години от гр. Габрово и 24 годишен мъж от с. Енина, общ. Казанлък. Две от лицата са привлечени в качеството на обвиняеми и спрямо тях е наложена мярка за неотклонение ,,Парична гаранция”. Единият от извършителите се издирва. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършва разследване по досъдебно производство за извършен на 24.12.2018 г. въоръжен грабеж на пари от бензиностанция в гр.Казанлък. Като обвиняеми за въоръжен грабеж на парична сума са привлечени Д.Д., на 34 г., и С.Т.,на 20 г.

До момента от разследването е установено, че обвиняемият Д.Д. преди работил в бензиностанция в гр. Казанлък. Той и обвиняемият С.Т., както и трето лице, спрямо когото понастоящем не е повдигнато обвинение, взели решение да извършат грабеж от бензиностанцията, в която се очаквало да има оборот за периода 21-23.12.2018 г. Като бивш работник в търговския обект, Д.Д. дал подробни указания на съучастниците си.  На 24.12.2018 г. обвиняемият Д.Д. със своя автомобил превозил до гр.Казанлък другите двама съучастници и им показал бензиностанцията. Оставил  ги в близка улица, за да извършат грабежа. Двамата извършители, с маски на главите си, проникнали в търговския обект, поставили белезници на служителя, който бил там, и отнели оборота в размер на 28 977 лв. Те заплашвали служителя на бензиностанцията с носените от тях два газови пистолета и му ударили шамар. Докато извършвали грабежа, обвиняемият Д.Д. ги чакал в автомобила си, близо до бензиностанцията. Според предварителната уговорка, Д.Д. е трябвало да шофирал автомобила, с който се придвижвали и да им служи за „отцепка“. Тримата разпределили помежду си отнетата парична сума.

На 3.04.2019 г. спрямо Д.Д. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 ал.1 вр. с чл.20 ал.3 и ал.4 от Наказателния кодекс, като е прието, че той е съучастник /като подбудител и помагач/ на двамата извършители.

На 5.04.2019 г. спрямо С.Т. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 ал.1 вр. с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс, като е прието, че е участвал в самото извършване на грабежа.

И двамата обвиняеми са неосъждани и криминално непроявени. Взета им е мярка за неотклонение „Парична гаранция“. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са били извършени множество действия по разследването. Третият извършител на престъплението се издирва.