Шест години и половина затвор за “среднощният обирджия” постанови казанлъшкият съд

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години и шест месеца, при първоначален „строг“ режим, на 41-годишния Ж. С. от гр.Казанлък.
Съдът го призна за виновен в това, че в периода от 25.09.2019 г. до 01.10.2019 г. от частен дом, находящ се в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, отнел чужди движими вещи – сумата от 320 лева, от владението на 93-годишна жена с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.
В хода на разследването е установено, че на 25.09. 2019 г. около 22.30 часа подсъдимият влезнал през прозореца в дома на пострадалата. Поискал пари, заплашвайки я с нож, след което бръкнал в джоба на жилетката й, извадил портмоне и от него взел сумата от 300 лева. Преровил гардероба и чекмеджетата и после си тръгнал. След няколко дни мъжът отново се върнал в дома на възрастната жена, като този път разбил вратата, която се затваряла с райбер и влязъл през нея. По това време пострадалата спяла. Подсъдимият й нанесъл удари с юмруци по главата и завъртял жилетка около очите й, за да не го гледа. Казал й да мълчи, взел 20 лева от портмонето й и отново преровил гардероба и чекмеджетата, след което избягал.
Делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.
ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.