Задържан за кражба на автомобил

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 39 г., привлечен като обвиняем за това, че на 31 януари 2019 г., в землището на с. Тулово, общ.Мъглиж, в съучастие с неустановени извършители, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство, от владението на другиго, без негово съгласие с намерение да го ползва, като моторното превозно средство е изоставено без надзор, в землището на гр.Мъглиж, и за неговото отнемане е употребена сила и заплашване – престъпление по чл.346 ал.5, във вр.с ал.2 т.1 вр.с ал.1 вр.с чл.20 ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че извършител на престъплението е М.И. на 39 г., който в тъмната част на денонощието на 31 януари 2019 г. е нанесъл побой и отправил заплахи спрямо 24-годишен мъж, при което му е отнел моторно превозно средство. Няколко часа по-късно автомобилът е бил изоставен в землището на гр.Мъглиж. Обвиняемия М.И. е имал съучастници, като се установява съпричастността им към извършването на престъплението.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие, събрани са писмени доказателства, назначена е медицинска експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за вероятност обвиняемия да извърши и друго престъпление, тъй като чрез негови близки се е опитал да склони пострадалия свидетел да си оттегли жалбата. Обвиняемият М.И. е осъждан, с влязло в сила през декември 2018 г. условно наказание.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.