Библиотеката очаква най-малките си посетители на Приказки с Малвина

От 3 октомври / събота/ в Детско – юношеския отдел на Общинска библиотека  „Искра” стартира  проектът „ Отново с приказките на Малвина”. Това е събитие от цикъла „С мама и татко в библиотеката” и продължение на творческата среща за деца „Приказките на Малвина”.

И тази инициатива, която ще се провежда всяка събота /3, 10, 17, 24,31  октомври/ от 11:00- 12:00 ч., има за цел да стимулира творческото мислене и  въображение на малките посетители, да изгражда у тях афинитет към четенето от ранна детска възраст.

Заедно с приказната героиня Малвина, която ще чете откъси от любими детски книги, децата ще преживяват вълшебството на приказките и ще формират своите навици за четене чрез игри и забавления. А участието на родителите е начин за обогатяване на емоционалното общуване между тях и техните момчета и момичета, за изграждане на културния навик заедно да посещават библиотеката.

Каним  всички любознателни деца и техните родители да се забавляват  и учат заедно с Малвина. „ Отново с приказките на Малвина”.