Библиотеката отбелязва 170-годишнината от рождението на Иван Вазов

На бележитият български поет, писател и драматург, наричан често „поет на двете епохи“- Иван Минчов Вазов, е посветена  изложбата, която откриват днес, в навечерието на 170-годишнината от  неговото рождение, в Общинска библиотека “Искра” под наслова: “Иван Вазов- Патриарх на българската литература”

Творчеството на Вазов е отражение на две исторически епохи – Възраждането и Следосвобожденска България. То е символ на българския дух, повик на патриотизма, христоматийна основа за развитието на съвременната българска литература.

Затова и организаторите от библиотеката са подбрали различни издания от богатия библиотечен фонд, с датировка от трите века-19,20 и 21-ви. Една уникална възможност да се докоснете до първите издания на Вазовите творби, да усетите духа на признание и преклонение пред живота и творчеството на великия българин.

В изложбата, подредена в два от отделите на библиотеката -“Читалня” и “Заемна за възрастни” , са включени и портретни фотографии от различни периоди от живота на писателя, сборници посветени на творчеството му и неговото близко обкръжение.