Да усетиш „Атрофия на сетивата“ с поезия и музика

Представянето на книгата „Атрофия на сетивата“ с автор проф. Евгени Велев е част от програмата на „Празници в долината на тракийските царе“ – 29.08-1.09.2019г., организирани от Община Казанлък. Представянето на книгата ще направи казанлъшката журналистка Славяна Гайдарова. Артистичното изпълнение на стихове ще бъде на Десислава Вулева, а музикалният поздрав от Дуо „Огреяна“.

Този празник на духа и сетивата в Община Казанлък ще бъде уважен от група  професори, доценти, докторанти от УниБИТ- София, спонсори и гости от Нишки университет, Сърбия.

Евгени Велев е роден на 23 февруари 1963 г. в с. Долно Спанчево, Благоевградска област. Завършил е средното си образование в Художествената гимназия в гр. София, висшето си образование в Националната художествена академия – НХА (Висш институт по изобразителни изкуства „Н. Павлович“), специалност „живопис“ и научната си степен „доктор на науките“ през 2009 г. в СВУБИТ в гр. София по научната специалност „Теория на научната информация“. От 2010 г. е доцент, а от 2014 г е професор по обществени комуникации и информационни науки в Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Ръководител е на магистърската програма „Културни политики и арт мениджмънт“. Има редица публикации в областта на изкуствознанието, естетиката, културологията и наукознанието. Автор е на десетки статии, научни доклади, съобщения и на научните монографии „Постмодерна информационна среда и съвременно изкуство” и „Мениджмънт на художественото наследство“.

Работи в областта на визуално-пластичните изкуства, на графичния дизайн и рекламно-издателската дейност. Има множество реализирани проекти в сферата на съвременното изкуство, както и културни такива в градска и природна среда.