Илона Георгиева от Школа ,,Орфей’’ с бронзов медал и специална награда за пеене

Международният конкурс ,,Звукът на времето’’ се проведе присъствено във Велико Търново. В периода 4-6.06.2021г., той събра млади талантливи певци и инструменталисти от цялата страна за 8-ми пореден път. Участниците се състезаваха в различни категории – Поп, Рок, Джаз, Мюзикъл, Евъргрийн. Те бяха подбрани и оценявани след предварителна селекция на авторитетното жури с председател  Иван Лечев, Емил Струнджев, Нели Андреева, Клавдия Василаче, Майа Бошева.

Много успешно в категория Джаз се представи Илонка Георгиева, която е само на 10г., но показа добри вокални и артистични качества в джаз песента ,,Cheek to cheek’’ на Дорис Дей. Тя бе отличена с две награди – бронзов медал и специална награда. Илонка е възпитаничка на вокалния педагог Мариана Мъгева и увеличи трофеите на Школа ,,Орфей’’ към НЧ ,,Възродена Искра 2000’’.

В категория класическо пиано три  момичета на г-жа Мъгева се представиха успешно в онлайн  формата на конкурса. Валентина Тояганова, Виктория Гочева и Антония Хърлева получиха за клавирните си изпълнения медали и Дипломи  за отлично представяне. На талантливите деца от Школа за пиано и поп пеене ,,Орфей’’, предстои голям концерт през юни – на 19.06.21 г. в Музей ,,Чудомир’’ и поредица от музикални участия на големи национални конкурси.

Вижте още:

loading…