Младият китарист Божидар Вонев, първенец в международен конкурс

Заслужена с труд, упоритост и талант награда получи 8 годишният китарист Божидар Вонев от Класа по класическа китара с преподавател Стефан Христов към НЧ „Възродена Искра – 2000“.

В сърцето на Испания – прекрасният град Валенсия, в залата на Консерваторията „Хосе Итурби“ се състоя VIII Международен конкурс за класическа китара, на който Божидар Вонев беше единственият представител от България. Конкурсът се проведе под егидата на една от най – известните в света фирми за производство на класически китари „Alhambra“ . Жури в престижният конкурс бяха професори по китара от Италия, Германия и Испания. Те поздравиха Божидар за убедителното представяне, Първо място в групата на възраст от 8 до 10 години, а той и неговият учител Стефан Христов бяха поканени на телевизионно интервю. Развалнуван Стефан Христов сподели, че дори само тази награда и признание са му достатъчен стимул в неговата работа, като преподавател.

Божидар Вонев започва да учи китара на 5 годишна възраст. От тогава до сега тази обич към този прекрасен инструмент не стихва. Въпреки, че е само на 8 години Божидар е лауреат на много наши и международни конкурси.

Според думите на неговият учител за развитието на таланта и възможностите на едно дете от особено значение е и подкрепата, която то има в семейството си.

Обнадежден и укрилен от достойното си представяне Божидар се готви с нови сили и устрем за предстоящите канкурси в страната и чужбина.

А неговият учител исказва сърдечна благодарност за подкрепата на НЧ „Възродена Искра – 2000“ и нашият скъп и уважаван испански приятел и колега г-н Мануел Адалид – лютиер от Валенсия!


loading…