От 14 май библиотека “Искра” отваря отново врати

От 14 май Общинска библиотека “Искра” възобновява работата си със своите читатели в традиционното работно време : от 9:00 до 18:00 ч. в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 13:00 ч. в съботните дни. Отворени ще бъдат всички отдели и филиали на библиотеката.

Достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва да са със защитна маска и ръкавици; задължителна ще е дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката.

В залите за заемане на литература за дома ще бъдат допускани до 5 читатели едновременно, като  строго ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 15 минути.  Читалните ще работят при подобен режим- спазване на дистанция  и ограничен престой до 30 минути, максимум 5 потребители. Помещенията за обслужване на читателите ще подлежат на дезинфекция на всеки 4 часа. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване. Няма да се налагат глоби за закъсняло ползване.

” Преди епидемията от корона вирус Общинска библиотека “Искра”  беше една от най-посещаваните културни институции в града. Това е наша гордост и удовлетвореност, индикация, че работим професионално и сме трансформирали библиотеката в място на хората, изпълнявайки не само културни, но и социални функции.  По време на извънредното положение не прекъснахме връзка с   нашите потребители благодарение на съвременните технологии и интернет пространството. Екипът на Общинска библиотека “Искра” изключително се радва, че настъпи моментът отново да работи с гражданите в “жив” контакт, че ще се възвърне усещането за културно “средище” . Умоляваме гражданите да разберат изискванията, да бъдат търпеливи и изпълнителни при спазването на мерките в защита на тяхното здраве и това на служителите от библиотеката. Заповядайте! Чакаме Ви!”- споделя директорът на ОБ “Искра” Анна Кожухарова.