Париж онемя пред Казанлъшките клавиши

Изключително ярко събитие бележи началото на творческия сезон 2019 година на пианистите на г-жа Елена Юлиянова. През април 2018 година ученици в музикалните паралелки на СУ „Екзарх Антим І” и възпитаници на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” Христиана Харалампиева и Дамян Стоев с голям успех се представи на XXVI – ти Международен конкурс за инструменталисти, композитори и камерни ансамбли „Музиката и Земята”, посветен на Ден на Земята и се е провел в Зала на Гигантските кристали в Музея „Земя и Хора” в София.   Блестящото изпълнение на едни от най-малките участници в този конкурс Христиана и Дамян  бяха отличени от международно жури със Специални награди „Млад талант” и Специална покана от председателя на международното жури, изтъкната френска пианистка, председател на Фондация „Филомуза” в Париж, проф. Шантал Стилиани за участие в концерти в Париж през януари 2019 година.

На 28 януари двамата отлични казанлъшки пианисти, възпитаници на музикален педагог г-жа Елена Юлиянова Христиана и Дамян се завърнаха в родния си град щастливи и окрилени. Грандиозният концерт, провел се в голямата зала в кметството на френската столица и организиран от проф. Шантал Стилиани  по случай 20 години от създаването на фондация ,,Филомуза’’, беше открит от Кмета на Париж.

В концерта взеха участие млади музиканти от България, Франция и Македония. В залата присъстваха видни личности, изтъкнати музиканти и членове на фондация ,,Филомуза’’.  Христиана и Дамян бяха поздравени сърдечно от представител на българското посолство в Париж – г-жа Ирина Бокова, г-н Минко Балкански, Кмета на Париж и съпругата му. Всички присъстващи бяха очаровани от виртуозните изпълнения на талантливите малки пианисти.

Вторият концерт се състоя в Концертната зала на фондация ,,Филомуза’’. Чудесните си изпълнения на Христиана Харалампиева и Дамян Стоев бяха възнаградени с възторжените аплодисменти на близки приятели на фондацията и изтъкнати музиканти.