Култура

Сборна изложба „Рози и Лъвове“ в Ломбардия приюти графиките на Елеонора

В изложбата „Рози и Лъвове“ участват едни от най-утвърдените български автори на екслибрис като проф. Христо Цацинов, Снежина Бисерова, Десислав Гечев, Галина Павлова. Да припомним, че казанлъчанката Елеонора Атанасова, която е специализирала в Полша и Португалия, не е случайно име в изобразителното изкуство – нейни творби са отличавани с престижни призове в екслибрис форуми по целия свят. След като графиките на казанлъшката художничка бяха показани в Милано, сега радват публиката на Варна.
Престижната сборна изложба „Рози и Лъвове“, която вече бе представена пред публиката на област Ломбардия в мегаполиса Милано. В Палацо Ломбардия – седалището наРегионалното правителство на Ломбардия – експозицията пожъна сериозен успех. Навръх Голяма Богородица изложбата бе показана и пред аудиторията на Варна в залите на арт-галерия „Ларго“. Казанлъчанката е представила шест свои графики; заедно с нея са поканени за участие още 34 български художници.
Изложбата ще може да бъде разгледана в „Ларго“ до края на август. Варненци и гостите на града ще могат да видят най-доброто от съвременната българска графика. Всички 35 художници работят в областта на екслибриса и малката графика. Представените в експозицията автори сумарно имат може би над 500 различни награди в най-престижните форуми за графика в последните години.

Още Новини