Царица Роза 2017 посреща гостите на казанлъшкия щанд на туристическата борса

На голям интерес към Долината на розите и на тракийските царе се радва казанлъшкия щанд на откритото вчера 36-о международно туристическо изложение “Ваканция&СПА експо”. Той беше сред първите български щандове, посетени от министъра на туризма Николина Ангелкова, която бе посрещната от Царица Роза 2017 Цветелина Илиева и екипа на община Казанлък.

 

 „Туризмът, който развиват общините ще бъде акцент на 2019 година“, обяви министър Ангелкова и подчерта, че сериозно значение в това ще имат организациите за управление на туристическите райони. „Долината на розите“ е 6-ият туристически район в страната, който наскоро изпълни всички процедури за регистрация.

Щандът на Казанлък под мотото “Началото” пресъздава старата традиция на розоварене като показва бита в домовете на розопроизводителите от региона в миналото. За първи път в представянето на Града на розите участват и Историческият музей „Искра“, Националеният парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, натуралните природни продукти на две казанлъшки фирми и танцовият ансамбъл към Народно читалище „Жар 2002“.

 

 

 Това прави щанда по-атрактивен и по-колоритен и още по-привлекателен за български и чуждестранни участниците и гости на изложението.

РЕДАКТОР: АНЖЕЛИНА ВЕЛЧЕВА