„Ваканция и СПА Експо 2019“ насочи прожекторите към Долината на розите и на тракийските царе.

Един от първите български щандове, който посети министърът на туризма бе този на Казанлък. Николина Ангелкова бе посрещната от Царица Роза 2017 Цветелина Илиева и екипа на Община Казанлък. Министър Ангелкова изрази прекрасните си впечатления от представянето на Долината на розите и на тракийските царе и пожела успех на участниците във форума.

„Ваканция и СПА Експо”е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича стотици фирми от десетки страни. В рамките на три дни борсата тази година събира на едно място 380 компании от 25 страни с представителни щандове, над 20 000 професионалисти и посетители, представяне на повече от 60 дестинации и туристически региони и над 50 съпътстващи събития.

На централно място в престижното изложение Община Казанлък пресъздава под мотото „Началото“ старата традиция в региона на розоварене чрез бита в домовете на розопроизводителите в миналото. Атрактивното представяне за първи път е съвместно с Исторически музей „Искра“, Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, натуралните природни продукти на фирмите „Розатея“ и „Дамасцена“ и колоритното участие на Танцовия ансамбъл към Народно читалище „Жар 2002“, гр. Казанлък.


„Туризмът, който развиват общините ще бъде акцент на 2019 година.“, обяви на откриването на форума министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че 2019-та ще бъде динамична, която ще изисква повече усилия от направеното до сега и я определи като „годината на вътрешния туризъм“. Министър Ангелкова отбеляза голямото значение на организациите за управление на туристическите райони, които вече са създадени и започват да работят. „Долината на розите“ е 6-ият туристически район в страната, който наскоро изпълни всички процедури за регистрация.