Култура

„Високо“ се нарича новият филм на Николай Василев

Двама казанлъчани – режисьорът Николай Василев и фотографът Александър Иванов, събират професионализъм и талант във филма „Високо“, която Българската национална телевизия представя на своите зрители. Всичко, което Сашо Иванов прави, създавайки своите неповторими кадри на България от птичи поглед, се завърта в лентата, режисирана от Ники Василев. Природата рисува върху българската земя необичайни форми в богата палитра от цветове, а един казанлъшки фотограф превръща в кауза на живота си идеята да ги запечата завинаги.

„Благодаря на съдбата, че съм се родил в Казанлък, а там в историята назад, както и сега, винаги е имало вълнуващи хора“, споделя Николай Василев, който……..

След филма „Формулата на Тео” за Теодосий Теодосиев, златния физик на България, ми се искаше да разкажа на повече хора и за още един невероятен човек, закътан в казанлъшката долината – фотографа Александър Иванов. Той е любопитен не само като артист, но и като личност. Над 20 години лети с мотоделтапланер и с парапланер и има натрупани повече от 500 часа във въздуха с фотоапарат в ръцете си“, представя новата си лента  „Високо“  Николай Василев.

Още Новини