За първи път конкурсът “Чудонемирчета 2021“ ще бъде онлайн

Традиционният детски конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета 2021” стартира първото си онлайн издание. Организатори на ежегодния конкурс са Община Казанлък, фондация „Чудомир” и общинска библиотека „Искра”.

За да участват в него, малчуганите ще трябва да запишат своето изпълнение с камера и да го изпратят до 15 март на имейл: do_iskra@abv.bg. Участниците трябва да са на възраст между 4 и 14 години, като те ще бъдат разпределени на 4 възрастови групи:

I възрастова група – 4-6 години
II възрастова група – 1 и 2 клас
III възрастова група – 3 и 4 клас
IV възрастова група – 5-8 клас

Талантливите Чудонемирчета трябва да подготвят хумористични литературни творби в жанровете проза и поезия. Всяко дете има право да участва само с една творба в съответния жанр. Времетраенето на изпълнението трябва да бъде до 3 минути.

Подготвените изпълнения трябва да бъдат заснети с камера или друго записващо устройство. На отделен файл трябва да изпратите данните на детето, като заявка за участие:

1. Име на детето
2. Населено място
3. От кое училище / читалище
4. Възраст на участника
5. Заглавие и автор на произведението
6. Времетраене
7. Художествен ръководител / преподавател
8. Имейл на участника
9. Телефон за връзка

Библиотека „Искра” очаква вашите изпълнения до 15 март на имейл: do_iskra@abv.bg.

*При възможност за присъствено участие, „Чудонемирчета 2021” ще се проведе в зала „Лекс” в Община Казанлък на 27 март 2021 г.  от 10:00 часа.

loading…