Старият квартал „Кулата“ се преобрази от шарени рисунки.

Павираният площад между храм  „Св.пр. Илия“ и Къща музей „Дечко Узунов“ се превърна в огромно платно, което деца и родители изпълниха с цветове и въображение.

Цветната акция беше организирана от екипа на ХГ „Казанлък“. Те не просто направиха събитието възможно, а се включиха активно в целия художествен процес. Свикнали да ги виждаме в друго амплоа, сред изложбите и лекциите в галерията, днес те се превърнаха в участници в собственото си събитие.  Докато помагаха на малките художници свободно да изразят своя талант, улицата се превърна в Street ART пространство и зона свободна за изкуство. По този начин превърнаха децата на Казанлък в активни участници в Празниците на тракийските владетели. С цветни тебешири те оцветиха огромни контури на рисунки с тракийски мотиви.

Екипът на галерията за пореден път доказа, че е верен на своето верую „Да бъдем заедно в изкуството“. Включвайки децата в една такава инициатива, те ги превръщат в съмишленици и привличат нови любители на изобразителното изкуство.  Виждаме как галерията в Казанлък постоянно се развива и адаптира към своята публика и не забравя за най-малките си посетители. Днес те рисуват върху паважа, утре ще посетят изложба в залите й.

Снимки-Художествена галерия, Казанлък.

 

loading…