Блестящ успех за учениците на Елена Юлиянова в “Клависимо”

Христиана Харалампиева, Грациела Кънина, Тома Вълков и Екатерина Димитрова завоювали Гранд при и Три Първи награди на Първи национален виртуален конкурс за изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори „КЛАВИСИМО” гр. София.

Трудното време на дистанционно обучение не попречи на младите таланти от класа по пиано на Елена Юлиянова да продължат да усъвършенстват своето изпълнителско майсторство и да развиват своите способности. Изключителната им любов към музиката и пианото, постоянството и предаността към любимото изкуство заслужават уважение и възхищение!

Изключителен успех, постигнат от  възпитаниците на Елена Юлиянова на конкурса „Клависимо”, който се проведе онлайн на 13 юни 2020 година е заслужена награда за труд и талант. Всички млади пианисти от този клавирен клас, участниците в състезанието бяха удостоени с високите оценки на журито и спечелиха най-високите отличия!

Първата награда във втората възрастова група спечели чаровната малка пианистка Грациела Кънина. Христиана Харалампиева завоюва Първа награда в трета възрастова група. С Първата награда в четвърта възрастова група беше удостоена Екатерина Димитрова. А най-големият успех на конкурса постигна Тома Вълков. С блестящото си изпълнение на конкурсната програма младият пианист спечели най-високата оценка и завоюва най-високото отличие на конкурса – Гранд при!

Конкурсът  „Клависимо” беше организиран от Академия „АртВижън” и предназначен за млади изпълнители на клавирни творби  от български и чужди автори. Мисия на този Форум е изява на млади дарования и техните преподаватели – музикални педагози и обогатяване на музикалната култура на талантливите изпълнители на клавирни творби чрез докосване до българското и световното музикално изкуство. В конкурса участвали изпълнители от 6 до 16 години, разделени в 5 възрастови групи. Техните изпълнения бяха оценяване от видни професионални музиканти, преподаватели в Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров” гр. София и представители на Академия „АртВижън”.

И още едно възхитително „Браво!” трябва да прозвучи! Само преди една седмица  ярка страница в творческата й биография е записана от Христиана Харалампиева, талантливата изпълнителка, за която музиката и пианото са неразделна част от живота й и никакви пречки не могат да спрат предаността й към любимото изкуство. Втората награда спечелена в престижния световен онлайн конкурс „Талантите на Европа”от серията „Великите композитори” със седалище в Лондон, Великобритания е голямо признание за младата казанлъшка пианистка! Браво Хриси!!!

Аплодисменти на Грациела Кънина, Христиана Харалампиева, Екатерина Димитрова и Тома Вълков – учениците от музикални паралелки в СУ „Екзарх Антим І”и възпитаниците на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” и техния музикален педагог г-жа Елена Юлиянова!!!