Доброволците от „МЦР – Взаимопомощ“ подготвят интересна програма от събития

Чуждестранните младежи по проект „Дълбоки корени” на програма „Еазръм+” бяха отличени за активната си работа по организиране на Екофестивал Казанлък 2019 г. (който ще се проведе от 04.07 до 07.07.19г), с грамоти, издадени от Община Казанлък и връчени от началник отдел „Стратегическо планиране и проекти” и експертът по „Младежките дейности” към Община Казанлък.

Младежите са доброволците на „МЦР – Взаимопомощ“ по стратегически доброволчески проект за организиране на деветото издание на Екологичен Фестивал в района на града. Те са представители на  Франция, Полша, Португалия, Италия, Финландия, Унгария, Румъния, Германия и Словения и са от месец в града ни и ще прекарат тук общо два месеца, в които ще се опитат да привлекат вниманието на общността към екологичния проблем и възможностите за неговото решаване, като едновременно с това, се запознаят с богатата българска култура.

Част от задачите на доброволците са да информират подрастващите за състоянието на природата и влиянието на човека над нея, като презентираха в следните училища фестивала „Св. Св. Кирил и Методий”, Средно училище “Екзарх Антим І “, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов”, ППМГ „Никола Обрешков” и ОУ „Георги Кирков” гр. Казанлък.

Добрите новини не се ограничават само до това, че се насърчава младежката активност на международно ниво, а постепенно се множат с обогатяване на социалния живот в нашият китен градец. Оказва се, че дванадесетте доброволци на „Взаимопомощ“ освен да лепят плакати и да правят Еко-презентации в училищата са се ангажирали и с организиране на „Езикови кафенета“, чрез които да ни запознаят с културата на своите страни и многообразието на Европа.

Следващите езикови кафета са на 18 и 19 юни 2019 от 17:00 ч. в Общинска библиотека „Искра” с откриване на изложба  със Студентски плакати на тема „Чехия и чехите в моите очи”.

Повече за събитията може да откриете във фейсбук: https://www.facebook.com/events/416024632511600/ и https://www.facebook.com/events/2317053195181845/.

Всички те ни напомнят, че сами избираме как да живеем и  горещо ни канят да посетим фестивалът, по който се трудят.