Казанлъшкият Еко фестивал се представя в Изложба

Събитието е с подкрепата на Община Казанлък и е част от Еко фестивал 2020 на “МЦР-Взаимопомощ” по Проект “Дълбоки корени” на програма “Еразъм+” и Проект “Взаимопомощ” на Програма “Европейски корпус за солидарност”.

В изложбата ще можете да видите снимки на Иван Бонев / kazanlak-bg.info, Габриела Гроздева / kazanlak.com, Юлиян Стоев – Юлис, Давид Кулев, Румен Сомов, Естер Хорват и Пламен Ганчев/ Photolifebg

Тя включва разкази от снимки с колажи от различните събитие и плакати през годините, а именно Работни ателиета за деца; Йога, Зумба с Гери и танци; почиствания на замърсени терени; концерт на група „Обратен ефект”, 2015 г.; плавателен сал от пластмасови бутилки, изработен от доброволците Раминта от Литва и Егелс от Латвия. Рамина Крисчунейте, заедно с Меган Лунеберг от САЩ са създатели на фестивала; концерт на група „Оратница”, 2018 г.; концерт на група „D.VINE”, 2019 г., ; концерт на група „Sevi”, 2016 г.; направа на ре-мозайка на стената на язовир „Копринка”; еко лагер и конна езда с Thracian spirit по време на фестивала; дейностите по време на 10-то издание на фестивала, 2020 г.; огнено шоу с фондация „Жар-театър-изкуство-култура”; доброволците по проект „Дълбоки корени” на програма „Еразъм+”  и „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”.

Изложбата ще остане почти до края на месец август във витрините на инфо центъра на града ни. В Еко фестивала през 10-те години са участвали около 100 международни доброволци, пристигнали в града ни.

инж. Мария Славова

Председател на СНЦ “Младежки център за развитие-Взаимопомощ”