Международно признание за пианистите на Мариана Мъгева

За 15-ти път се проведе музикалния международен конкурс ,,Радост на брега’’ в Созопол, който се състоя онлайн преди дни.  Той бе изключително успешен за талантите – Антония Хърлева, Даниела Калчева, Валентина Тояганова и Виктория Гочева от Школа ,,Орфей’’ към НЧ ,,Възродена Искра 2000’’. Момичетата бяха отличени за клавирните си изпълнения с 3 първи места-златен медал и Диплом –Антония-3гр.,Даниела-3гр.и Виктория-2 гр., и 2- ро място-сребро за Валентина Тояганова. В конкурсната програма момичетата представиха класически творби от различна епоха и пиеси от български композитори – Константин Илиев, Васил Казанджиев, Андрей Стоянов, Панайот Пипков.

Конкурсът се организира от Областна организация в Бургас, Община Созопол и сдружение ,,Арт форум’’. Председател на журито от създаването на конкурса преди 15г. до днес е г-жа Златка Бобева-арт педагог, почетен гражданин на Бургас, а членове са изявени инструменталисти.

Щастливи сме, че оцениха качествата и изпълненията на пианистките ми Даниела, Виктория,  Антония и Валентина, двете момичета са възпитанички на М. Мъгева и в музикалните паралелки на ,,Екзарх Антим I“.

Целта на конкурса е да подкрепя младите таланти и да им дава увереност, че музиката е радост и удоволствие!

Вижте още:

loading…