Награди и отличия за децата и младежите от „Светлини сред сенките” в национални конкурси

Пореден дъжд от награди заваля за децата и младежите от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски”. Петима са призьорите от престижния национален конкурс за фейлетон „Първоаприлска патерица”, като наградените са от всички възрастови групи.  При най-малките, с първо място е отличен Атанас Бранчев – 7 г, а с поощрение – Поля Лалева – 8г., В следващата възрастова група,  Йоана Иванова е класирана на 2 място, а Румян Димитров на 3-то и двамата са на десет години. При юношите на второто място спечели Кирил Димов – 16г.

От националния конкурс „На мира в света” – на второ място за поезия е класирана Фая Гератлиева – 11г., а на трето Йоана Маркова – 13 г., с поощрения са Версавия Янкова – 9г. и Милла Рачева – 12г.

Колективна награда – плакет и грамоти за всички участници, клубът получи от Втория национален конкурс за детска рисунка „Нашата крехка планета”.

В третия национален конкурс за ученическа журналистика „Гео Милев”, на първо Място е класирана Милла Рачева – 12г., а на трето Геновева Трифонова – тринайсет годишна.

Трема са призьорите от Националния конкурс „Човекът свободен и независим”, Йоана Маркова . 13г – първо място, София Маркова – 9г. трето място и Йоан Иванов – 16г. също трето място.

Въпреки натоварената година, светлинките не спират работата си и по двете нови книги, в поезия и проза, който започнаха в началото на първия учебен срок.

Вижте още:

loading…