Общината търси млади стратези

Младежки Общински съвет, съвместно с Община Казанлък, предизвикват всяко средно училище, професионална гимназия, НПО и сдружение в Казанлък, да се включи в предизвикателството „Стратегът“.

Целта на състезанието е да се запознаят младите жители на община Казанлък с приоритетите за развитие на Младежките дейности. Състезанието ще даде нови, свежи и актуални идеи за развитието на младите и ще привлече нови членове към Младежкия общински съвет на Казанлък.

Състезанието ще се състои на 22-и март от 14:00 часа в сградата на Младежки дом. А срокът за подаване на заявления за участие е до 12:30 часа на 20 март.

Ето и правилата – всяко училище или сдружение трябва да сформира по 1 екип от трима човека на възраст от 15 до 29 години – Стратег и двама помощници. Съревнованието ще се проведе в 3 кръга:

– 1 кръг – представяне на екипа
– 2 кръг – разработване и защита на програма по приоритетни области заложени в Плана за младежки дейности на Община Казанлък
– 3 кръг – Въпроси от журито и публиката.

Победителят и неговият екип ще получат грамота и плакет, както и право на членство в Младежки общински съвет, без да минават предварителен подбор. Стратегът ще получи и възможността да работи и реализира своята програма през предстоящия мандат на съвета. Всички участници в състезанието ще получат грамоти за участие.

Регламентът за провеждане на „Стратегът“ можете да видите тук. 

Заявки за участие могат да се подават в Община Казанлък, бул. „Розова долина“ №6, Партер, Отдел „Стратегическо планиране и проекти“ или на e-mail: d.minkova@kazanlak.bg.