Оспорван финал на „Младите лидери на Казанлък 2019“

С минимални разлики в Младежкия дом днес бяха отличени трите най-добри отбора във финалния кръг на надпреварата на Община Казанлък „Младите лидери на Казанлък 2019“. Победителите във втория, последен кръг са 11-окласниците на:СУ„Екзарх Антим I“ със 79 точки, с 2 точки разлика ПХГ„Свети Свети Кирил и Методий“ са втори със 77 точки и ППМГ“Никола Обрешков“ със 72 точки се наредиха на трето място. Според организаторите, най-добрите резултати са постигнати, „Въпреки страхотното представяне на всички участници“.

Всички участници поздрави кметът на община Казанлък Галина Стоянова, която връчи и сертификатите за лидерство. Тя благодари на момичетата и момчетата, откликнали на инициативата, предвид натоварената програма за изпити и олимпиади: „Благодаря Ви за отделеното лично време за състезанията!За мен, като Кмет, това означава много! Означава, че имате отношение първо към себе си, като към хора, които искат да израстват, да се занимават с нещо различно, извън класните си задължения.“, каза Кметът на Казанлък към младите. „Означава, че лидерството е нещо, към което се стремите, защото целта на игрите беше да се отличат лидерите и в същото време, да можете да работите заедно.“, отбеляза тя и подчерта, че „ Лидерът се откроява, когато работи за общото и когато всички го признават за такъв.“. Тя пожела на учениците да бъдат лидери на добри каузи, да се възползват от предимството на своето поколение да могат да пътуват и да се образоват навсякъде по света, а после: „Да се върнете в тоя хубав град и да го направите такъв, в какъвто искате да живеете!“.

Второто издание на “Младите лидери на Казанлък” премина под формата на разнообразни игри между отбори от 11-те класове на всяко казанлъшко училище, в които те демонстрираха своите умения по Креативност, Логика, Лидерство, Комуникативност, способност за вземане на бързи и адекватни решения, съобразителности лидерски качества. Преживяванията, преодолените предизвикателства за общата цел сближиха участниците и ги научиха да работят по-успешно заедно, като един екип. Резултатите проследаваше в рамките на три дни през месец април професионален екип от психолози, педагогически съветници и социални работници.

Специалните награди, които ще връчи Кметът на Община Казанлък на големия победител и всички участници остават изненада до 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Пресцентър на община Казанлък