ОУ „Георги Кирков“ домакинства на състезание по безопасност на движението

Националното състезание по безопасност на движението по пътищата (БДП) подпомага възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това.

Независимо от акцента върху знанията и уменията по БДП чрез състезанието се възпитават и качества от значение за общото личностно развитие като информираност, култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата. Чрез провеждането на състезанието могат да се проследят и някои резултати на учениците, придобити в следствие на обучението в системата на предучилищното и училищното образование.

Регламентът определи състезанието да се проведе  в две състезателни групи:

Първа състезателна група – ученици от V – VII клас; Втора състезателна група – ученици VIII – X клас.

Състезателите трябваше да се справят с  две различни предизвикателства:

Писмен тест, в който трябваше да покажат познанията си по пътна безопасност и практически тест, който постави на изпитание „майсторското кормуване“ на участниците. Победата във 2-рата възрастова група завоюваха състезателите на ПГТТМ, а втори на стълбичката се качи отборът на СУ „Екзарх Антим I. Домакините от ОУ “Георги Кирков” получиха поощрителна награда, тъй като се състезаваха извън регламента. Учениците от ОУ „Никола Й. Вапцаров” завоюваха второто място във 1-ва възрастова група, а победител в същата група стана отборът на СУ „Екзарх Антим I”.

Наградите бяха осигурени от ОУ „Георги Кирков”, а плакетите от Община Казанлък.

Снимки и информация: Вестник ИСКРА

loading…