След множество награди от лятото „Светлинките“ стартираха новия сезон със завършен роман

„Светлинките“ не почиваха и през лятната ваканция, тъй като работиха усилено по колективния си роман “Момчето, което излиза”. Романът е завършен и вече е в процес на редакции. По-малките ученици с помощта на големите продължават работата си по поетичната повест “Хроники на глухарчетата”.

Част от младите творци за поредна година бяха на лагер в ПБ “Шумнатица”, който получиха като награда за отличното си представяне през изминалата учебна година от НДД и МОН. По време на лагера учениците завоюваха общо десет колективни и индивидуални награди. Лъчезар Йорданов и Слави Павлов обраха овациите с актьорската си игра и се класираха два пъти на първо място с шоута си “Луди баби”, за което клубът написа специална песен и други текстове.

Отборът на “светлинките” се класира на второ място в състезанието “Аз обичам България”, спечели грамота за най- атрактивно представяне, за най-оригинален макет на горска къща, за активно участие във всички мероприятия, Слави Павлов се класира на трето място в турнира по шах, а Никола Заров игра на финал в турнира по тенис на маса.

Още след завръщането си от лагера Лъчезар Йорданов – 15г. спечели първо място за есе от престижния Национален конкурс “Бодлите на таралежите”. В същия конкурс Кирил Димов – 14г. се класира на второ място за разказ.

По-малките светлинки ни зарадваха с букет от награди от конкурса “Звезди обсипват свода небесен”, като лауреати са: Борис Йовчев – 10г., Мартин Минев – 7г., Поля Лалева – 7г.  С поощрение са: Фая Гератлиева – 9г., София Людмилова-7г., Георги Иванов – 8г., Румян Димитров – 8г., Атанас Бранчев – 5г.и Геновева Трифонова – 11 г.

Въпреки отличните резултати “светлинките” продължават да работят уселено и са новите конкурси и колективни творчески проекти.