В Музея на фотографията се представя талантът на Давид Кулев в DA VIDA

Под мотото „Нещата, които видях“ ще бъде следващото събитие в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Изложбата DA VIDA /португалски „от живота“/ е своеобразно изпращане, което оранизираме заедно с един от младите таланти на Казанлък – Давид Кулев.

Участник в първи и втори салон на казанлъшките фотографи, фотопленер „В долината на розите“2019, Младежка изложба в зала „Байер“, гр.Стара Загора. Организатор и участник в съвместна изложба „Посоки“ на таланти от НУПИД „Акад. Дечко Узонов“; Графити Фест „ Ти Решаваш“.

Бивш възпитаник на НУПИД „Акад. Дечко Узуннов“, бъдещ студент в Академията по Изкуства “Вилем де Кунинг” в Ротердам, Холандия. Носител на 3 първи, 3 втори и 2 трети места от национални конкурси за живопис и фотография.

Вдъхновението той търси навсякъде, защото вярва, че изкуството е неизменна част от всекидневито ни. Всичко около нас е творение, което заслужава внимание. Във всяко творение намира красота, изящество и романитика, които запечатва в съзнанието си. Оставя се на порива на състоянията и интуцията, да го водят към изкуството. Затова  експериментира в много посоки, чете, учи се и пробва нови техники.

За своята първа самостоятелна изложба, Давид е подготвил селекция от творби от последните 3 години, изразил е себе си чрез живопис, фотография – цифтора и аналогова, и цианотипия.

Към всичко това, на откриването на 3-ти август/понеделник/, ще добавим жива акустична музика и поезия. Заповядайте в двора на Музея от 18:00часа.

Тескт и снимки: Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства