Възпитаничка на казанлъшката Школа „Орфей“ спечели злато и бронз на Международен фестивал

Международният фестивал се проведе от 18 до 20 октомври 2019 г. в София, под патронажа на Министерството на културата. Организатори на събитието са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ и Арт компания „Нови звезди”. Конкурсната  програма бе в различни направления: вокал, танци и лирика. За певците имаше богат избор в представянето на песен в следните категории:  1. Песен на български автори и на български език; 2. Световен хит; 3. Мюзикъл или песен от филми; 4. Джаз;  5.Фолклор

Рени представи отлично  българската си песен при силна конкуренция в 4-та възрастова група, и получи висока оценка  от  журито. Тя бе отличена с 1-во място и златен медал, а в категория световен хит оцениха  изпълнението на младата певица  с 3-то място и бронзов медал. Председател на вокалното жури бе Етиен Леви, преподавател в НБУ.

Това е пореден успех за Рени, която се  доказва непрекъснато по сцените с таланта си да пее, и представя достойно Школата за поп пее „Орфей“ при  НЧ „Възродена Искра – 2000“  заедно с нейния вокален педагог Мариана Мъгева, която  също получи грамота за постиженията  си  във вокалната работа с деца. Сезонът за Школа „Орфей“ с  4 нови награди, като младите таланти ще продължават  успешно да развиват дарбите си.